Min kompis har – serien

Ett samarbete mellan Infoteket i Uppsala och MrsHyper

Klicka på bilden så öppnas en flik med en pdf-fil där du får ett smakprov.

Böcker skapade tillsammans med Infoteket om Funktionshinder i Uppsala

Barn mår bra av att veta. Lär känna Max, Lova, Dante, Maja, Oscar, Ella och deras vänner i infotekets kompisböcker. Det är en bokserie i mini-format med fokus på barn som har olika funktionsnedsättningar. Serien är framtagen i nära samarbete med MrsHyper som har skrivit text och illustrerat. Böckerna beställs från Infoteket. Läs mer om böckerna på Infoteket i Uppsala här»

I kompisserien ingår:

  • Min kompis har en hörselnedsättning
  • Min kompis har IF – intellektuell funktionsnedsättning
  • Min kompis har språkstörning
  • Min kompis har adhd
  • Min kompis har autism
  • Min kompis har cp
  • Min kompis har dcd
  • Min kompis har Downs syndrom
  • Min kompis har en synnedsättning

 

Min kompis har adhd, 2019

”Jag bara måste berätta om min bästis Ella som har adhd. Hon är så himla kul. Kring henne händer det alltid massor av roliga saker. Hon är jättebusig och jättesnäll. Och vi skrattar ofta när vi är tillsammans. Ibland skrattar vi så mycket att vi gråter.” så börjar boken om Ella och Alex.

Min kompis har autism, 2019

”Jag bara måste berätta om min bästis Oscar som har autism. Han är den klokaste jag känner. Det är många som inte förstår honom. Men det gör jag och har jag en fråga så har han alltid ett svar till mig. Jag är jättestolt över att vara hans kompis.” så börjar boken om Oscar och Lina.

Min kompis har cp, 2019

”Jag bara måste berätta om min bästis Maja som har cp. Många vet inte hur det är att ha svårt att styra sin kropp. Att inte själv få bestämma över om man ska ta ut eller in armarna som man vill. Maja är världens bästa lyssnare och jag har också blivit bra på att lyssna.” så börjar boken om Maja och Nova.

Min kompis har dcd, 2019

”Jag bara måste berätta om min bästis Dante som har dcd. Han och jag har alltid kul när vi leker. Och därför försöker vi leka varje dag. Ibland känns det som att vi är syskon och därför säger vi brorsan till varandra.” så börjar boken om Dante och Teo.

Min kompis har Downs syndrom, 2019

”Jag bara måste berätta om min bästis Max, han har Downs syndrom. Max är en av de snällaste kompisarna jag har. Vi gör high five varje gång vi ses.” så börjar boken om Max och Beata.

Min kompis har hörselnedsättning, 2020

”Jag bara måste berätta om min bästis Charlie som har en hörselnedsättning. Han är en sån fin kompis, den allra bästa faktiskt. Charlie och jag har alltid kul när vi leker. Och det gör vi nästan varje dag.” så börjar boken om Charlie och Neo.

Min kompis har IF, 2019

”Jag bara måste berätta om min kompis Ebba som har en intellektuell funktionsnedsättning, IF. Både Ebba och jag älskar djur. Jag tycker att Ebba är så cool.” så börjar boken om Ebba och Indra.

Min kompis har språkstörning, 2020

”Jag bara måste berätta om min kompis Molly som har språkstörning. Det är många som inte förstår vad hon säger när hon pratar, men det gör jag för vi känner varandra så bra.” så börjar boken om Molly och Farida.

Min kompis har synnedsättning, 2019

”Jag bara måste berätta om min bästis Lova som har en synnedsättning. Jag vet ingen som kan så många roliga historier som hon. Hon verkar komma ihåg allt hon hört. Det är som att hon har superhörsel.” så börjar boken om Lova och Dennis.

Varukorg