MrsHypers böcker

Samling av hittills utgivna böcker. Har du tips på böcker du vill läsa om så hör av dig!

2019


Böcker för Infoteket om Funktionshinder

Barn mår bra av att veta. Min kompis har… är en serie böcker i mini-format från Infoteket om funktionshinder, Region Uppsala. Böckerna har fokus på barn med olika funktionsnedsättningar. Serien är framtagen i nära samarbete med MrsHyper som har skrivit text och illustrerat.
Läs mer om Infoteket i Uppsala här»

……………….

Evans upptäcker Asperger.
Det här är berättelsen om när Evans upptäcker Asperger Syndrom och kommer underfund med att han nog antagligen har det. Du får läsa om hur Evans läser om diagnosen och hur han hittar likheter i sitt eget liv. Som till exempel det där om att han inte hade en aning om vilken månad han fyllde år men han kunde minsann förklara hur en radio fungerade. Och det när han bara var fyra år gammal. Det kallades tydligen särintresse. Läs mer om Evans här»

……………….

Böcker för Infoteket om Funktionshinder

Barn mår bra av att veta. Min kompis har… är en serie böcker i mini-format från Infoteket om funktionshinder, Region Uppsala. Böckerna har fokus på barn med olika funktionsnedsättningar. Serien är framtagen i nära samarbete med MrsHyper som har skrivit text och illustrerat.
Läs mer om Infoteket i Uppsala här»

2018


Vägen från Väggen.
Vägen från Väggen handlar om stress. Är du sjukt stressad eller har du drabbats av utmattning? Eller är du anhörig till någon som gjort det? Eller är du kanske arbetsgivare och behöver veta mer? Har du noll koll på de olika behandlingar och återhämtningsmetoder som finns? I sådana fall är det här boken för dig.

En överlevnadsguide i dagen stressamhälle. Den ultimata handboken.

Läs mer om Vägen från Väggen här»

 

Vändpunkter
I antologin ”Vändpunkter – berättelser om att leva med psykisk ohälsa” medverkar 20 Hjärnkollambassadörer.

”Victor var bara 18 månader gammal när vi skulle ha vårt första utvecklingssamtal. Vi föräldrar var spända och förväntansfulla. När vi hade kommit in i rummet, fått varsin kopp kaffe och satt oss ned drog en kall kåre genom ryggen på mig. Jag tyckte att Malin, Victors förskolepedagog, såg sammanbiten ut och funderade direkt på om jag kanske hade gjort något fel. ” så börjar mitt avsnitt.

Läs mer på Hjärnkoll och beställ här»

2017


Moa har Psoriasis. Artrit.
Morgnar är nog det värsta Moa vet. Då har hon legat still så länge att kroppen hunnit stelna. Det tar jättelång tid bara att sätta sig upp. Hon känner sig som hon vore 80 år. Minst. När Moa gör sig i ordning på morgonen gör hon det nästan i slow motion för kroppen hänger inte med. Att få Psoriasisartrit när man är ung är en tuff kamp. Läs mer om Moa här»

2016


Jag har Tourette. Rätt. Rätt.
Den här boken handlar om Sofie, som har Tourette och adhd. Hon har olika tics och för det mesta är det kul men många gånger är det jättetufft. Du får läsa om en dag i Sofies liv, från att hon går upp på morgonen och svischar ned för trappan till frukost och fram till att hon på kvällen ligger och funderar över sin Tourette.
Läs mer om Sofie här»

#Hypersjälar inom ADHD och Autism
27 #Hypersjälar delar med sig av sina bästa tips. Alla brinner de för att hjälpa, stötta, lära, öka kunskap inom områden som berör ADHD och Autism. Några är yrkesverksamma andra är privatpersoner, föreläsare, författare, journalister eller föreningar.

Förutom alla Hypersjälar intervjuas också en superentreprenör, en musiker, en tv-profil, en arbetssökande och en silversmideskonstnär. Du kan med fördel använda boken till att motivera politiker, BUP, skolor och föräldrar att skapa en hållbar förändring för människor med en NPF-diagnos. Läs mer om #Hypersjälar här»

2014


Jag har adhdJag vill inte vänta.
Linnéa har alltid haft svårt att sitta still och tycker det är tråkigt att vänta. Linnéas mamma säger att det är för att hon tog jättelång tid på sig att komma ut ur mammas mage. Så efter det har hon alltid haft bråttom. Så börjar boken om Linnéa. Hon är en otroligt glad och energirik tjej som har massor av ”vill-inte-vänta-förmågor”.
Läs mer om Linnéa här»

2012


Jippie jag har ADHDJippie! Jag har ADHD.
”Victor har så mycket spring i benen. På samlingen sitter alla barnen i ring och sjunger. Victor måste absolut röra på sig. Det gör nästan ont att sitta still.” Boken handlar om Victor, som alltid varit vild, glad och nyfiken. I boken får vi följa med tiden innan Victor utreds för ADHD, hur han kom till utredning och hur det blev efteråt.
Läs mer om Victor här»

Prenumeration på nyhetsbrev

Fyll i nedanstående så skickar jag ut en påminnelse då och då!
Vänliga hyperhälsningar / MrsHyper

Vänligen vänta...

Tack för att du vill prenumerera!

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.