Om MrsHyper

Kort om företaget och dess grundare

föreläsare, författare, formgivare

Jessica Stigsdotter Axberg

Grundare och VD för MrsHyper.
Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper.
I min familj finns både ADHD och Aspergers Syndrom. Kampen för mina barns rätt att få rätt stöd i skolan, hemmet och på fritiden, gav mig energi och vilja att hjälpa andra barn och deras familjer med liknande problem.

Sedan ett par år föreläser jag också, ensam eller tillsammans med Malin Roca Ahlgren, om stress och återhämtning.

”Jag vill ADHD-frälsa världen. Jag är övertygad om att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett gott liv. Att vi alla vinner på det.”

/Jessica Stigsdotter Axberg

Läs Jessicas ”röda tråden” här »

MrsHyper är ett företag som hjälper och stöttar människor med NPF-problematik. NPF är en förkortning för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning, tex ADHD och Aspergers Syndrom. Vi brinner extra för de som har fått en NPF- diagnos, för livet ska inte bara överlevas man ska leva också. MrsHyper startade som idé 2012 och som företag 2015. Jessica driver företaget på heltid sedan mars 2016 och sedan slutet på 2019 jobbar även Malin Roca Ahlgren här.

Jippieserien
Jessica Stigsdotter Axberg
• Jippie! Jag har adhd. 2012
• Jag vill inte vänta. Har jag adhd?, 2014
• Jag har Tourette, Rätt. Rätt. 2016
• Moa har Psoriasis. Artrit. 2017
• Evans upptäcker Asperger. 2019

Antologier
Vändpunkter. Antologi, 2017 (Hjärnkoll)
Liv på paus – hjälp mig! Antologi, 2019  (Kikuli förlag)

I samarbete med Infoteket i Uppsala

Min kompis har-serien
• Min kompis har adhd, 2019
• Min kompis har autism, 2019
• Min kompis har cp, 2019
• Min kompis har dcd, 2019
• Min kompis har Downs syndrom, 2019
• Min kompis har hörselnedsättning, 2020
• Min kompis har IF – intellektuell funktionsnedsättning, 2020
• Min kompis har språkstörning, 2020
• Min kompis har synnedsättning, 2019

Samarbeten
• #Hypersjälar inom ADHD och Autism. 2016
Malin Roca Ahlgren, Jessica Stigsdotter Axberg, Anja Wikström
• Vägen från Väggen. Stresshandboken, 2018
Malin Roca Ahlgren, Jessica Stigsdotter Axberg
• Lucas är inte i skolan, 2020, Malin Roca Ahlgren
Kaosteknik, 2020. Lina Melander

 

 

Föreläsare med föreläsningar såsom ”Vi har Axberger” eller ”NPF på jobbet”. skräddarsydda föreläsningar för skola, arbetsplatser och enskilda beställare.

Terapeut under utbildning – jag studerar psykosyntes på PsykosyntesAkademin i Stockholm. Psykosyntesen ser potentialen och det friska i människor och jobbar utifrån det. Det synsättet passar utmärkt, tycker jag, ihop med det vi alla behöver tänka på när det gäller funktionsuppsättningar, både för stora och små.

Attention Håbo – en intresseförening för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och deras anhöriga/närstående. Jessica jobbar också ideellt med frågor som handlar om funktionsuppsättningar, som tex ADHD. Hon är ordförande i lokalföreningen Attention Håbo med ca 100 medlemmar. Riksförbundet Attention har drygt 15 000 medlemmar fördelade på 61 lokalföreningar.


Attitydambassadör sedan mars 2010 – Hjärnkoll Uppsala län
Attityduppdraget är ett regeringsuppdrag till Handisam, Myndigheten för handikappolitisk samordning och NSPH, Nationell samverkan för psykisk hälsa, för att förändra attityderna i Sverige om människor med psykisk ohälsa / funktionsnedsättning till det bättre. Uppsala län blev ett pilotlän för satsningen 2009-2014.

Pin It on Pinterest

Share This