Om MrsHyper

Kort om företaget och dess grundare

föreläsare, författare, formgivare

Jessica Stigsdotter Axberg

Grundare och VD för MrsHyper.

Kort version:
MrsHyper – Entreprenör, Föreläsare/Moderator och Diplomerad Psykosyntesterapeut PSA®.
MrsHyperPlay – Kunskapskanal om adhd och npf-diagnoser.
Hyperkonkret – läromedelsplattform under konstruktion.

Mission och Vision:

Grundare och VD för MrsHyper.
Mixa ihop tjugofem års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper.
I min familj finns både adhd, Aspergers syndrom, bdd, dyslexi och ångest. Kampen för mina barns rätt att få rätt stöd i skolan, hemmet och på fritiden, gav mig energi och vilja att hjälpa andra barn och deras familjer med liknande problem. Och under tiden har jag även utbildat mig till psykosyntesterapeut – det kan du läsa mer om här»

Jag har föreläst sedan 2010, och barnen växer och behoven förändras från skola, fritid till arbetslivet. Livet är verkligen en process.

/Jessica Stigsdotter Axberg

Läs Jessicas ”röda tråden” här »

”Jag vill ADHD-frälsa världen. Jag är övertygad om att ökad förståelse för sin egen diagnos och från utomstående är avgörande för ett gott liv. Och att vi alla vinner på det.”

MrsHyper är ett företag som hjälper och stöttar människor med NPF. NPF är en förkortning för NeuroPsykiatrisk Funktionsnedsättning, som adhd, AST (autism och asperger), DLD (språkstörning) och Tourette syndrom. Vi brinner extra för de som har fått en NPF-diagnos, för livet ska inte bara överlevas det ska levas också. MrsHyper startade som idé 2012 och som företag 2015. Jessica Stigsdotter grundade och har varit med sedan starten och sedan slutet på 2019 jobbar även Malin Roca Ahlgren här.

Jippieserien
Jessica Stigsdotter Axberg
• Jippie! Jag har adhd. 2012
• Jag vill inte vänta. Har jag adhd?, 2014
• Jag har Tourette, Rätt. Rätt. 2016
• Moa har Psoriasis. Artrit. 2017
• Evans upptäcker Asperger. 2019
• Della har DLD. Vad e de?. 2022
(Malin författare, Jessica illustratör)

Antologier
Vändpunkter. Antologi, 2017 (Hjärnkoll)
Liv på paus – hjälp mig! Antologi, 2019  (Kikuli förlag)

I samarbete med Infoteket i Uppsala

Min kompis har-serien
• Min kompis har adhd, 2019
• Min kompis har autism, 2019
• Min kompis har cp, 2019
• Min kompis har dcd, 2019
• Min kompis har Downs syndrom, 2019
• Min kompis har hörselnedsättning, 2020
• Min kompis har IF – intellektuell funktionsnedsättning, 2020
• Min kompis har språkstörning, 2020
• Min kompis har synnedsättning, 2019

Samarbeten
• #Hypersjälar inom ADHD och Autism. 2016
Malin Roca Ahlgren, Jessica Stigsdotter Axberg, Anja Wikström
• Vägen från Väggen. Stresshandboken, 2018
Malin Roca Ahlgren, Jessica Stigsdotter Axberg
• Lucas är inte i skolan, 2020, Malin Roca Ahlgren
Kaosteknik, 2020. Lina Melander

 

 

Föreläsare med föreläsningar som ”Vi har Axberger”, ”NPF på jobbet” eller föreläsningar om psykisk ohälsa, stress och återhämtning. Vi skräddarsyr föreläsningar för skola, arbetsplatser och enskilda beställare också. Jag tar också uppdrag som moderator tex NPF-forum (2022) som arrangeras av Riksförbundet Attention.

Diplomerad Psykosyntesterapeut PSA ® – från PsykosyntesAkademin i Stockholm. Psykosyntesen ser potentialen och det friska i människor och jobbar utifrån det. Det synsättet passar mig utmärkt eftersom det är så jag vill jobba med människor. Vi behöver alla hitta vår egen väg och förståelse för oss själva. Ibland är det när vi upptäcker att vi har en diagnos, ibland av att få en stark insikt och ibland att vi är med om något som skakar om oss rejält.

Attention Håbo – en intresseförening för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och deras anhöriga/närstående. Jag jobbar ideellt med frågor som handlar om npf. Jag är ordförande i lokalföreningen Attention Håbo med ca 100 medlemmar. Riksförbundet Attention har drygt 15 000 medlemmar fördelade på nästan 60 lokalföreningar.


Hjärnkollambassadör sedan mars 2010 – Hjärnkoll Uppsala län
Attityduppdraget var ett regeringsuppdrag från Handisam, Myndigheten för handikappolitisk samordning och NSPH, Nationell samverkan för psykisk hälsa, för att förändra attityderna i Sverige om människor med psykisk ohälsa / funktionsnedsättning till det bättre.

ArtDirector och formgivare – Jag gick ut RMI Berghs (idag Bergs School of Communications) 1994 och startade eget direkt. 1999 träffade jag Carin Granlund Olsen (projektledare) på Podium och vi blev kompanjoner under 18 års tid. MrsHyper AB startade jag 2015 och driver det än. I mitt företag tar jag även konsultuppdrag som ArtDirector/formgivare och jobbar för företag som jobbar med npf som hjärtefråga i någon form.

Pin It on Pinterest

Share This