Bloggen

Här hoppas vi att du ska hitta stöd, tips och råd och såklart inspiration till att få vardag, arbete och skola att fungera bättre.

Uppslag i Ångestförbundets tidning

Uppslag i Ångestförbundets tidning

Idag fick jag Åss emellan - tidningen från Ångestförbundet. På sidorna 14-16 kan du läsa om hur man kan Vårda relationen - Råd till dig som har en partner som gått sönder av stress eller oro. "Min man gick in i väggen med ett brak för drygt åtta år sedan. Sedan ett år...

”Barn vill om de kan”

”Barn vill om de kan”

”Barn vill om de kan”

Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske inte alltid kan. Så säger Sara Melin, föreläsaren som kallar sig själv ”Lilla Speedos mamma”

Lilla Speedo heter egentligen Ture och ni kanske har sett honom från SVT:s serie om adhd: ”ADHD extra allt”?

Mer öppenhet för att olika är bra!

Mer öppenhet för att olika är bra!

För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som förebild har hon själv blivit en för andra. Anki Sandberg är i dag både arbetsterapeut och chef, vilket verkligen inte var något hon själv eller någon annan hade trott när hon var liten. Hon drömde mest om att bli ”skolfröken”, som hon själv uttrycker det.

Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Hon är livsnjutaren där glädje fyller en viktig roll och därför vill hon sprida den till barn med sjukdomar och diagnoser genom att ge dem så kallade ”Stora Dagar”

Hon inspireras av människor som är empatiska och generösa med sin tid och kunskap och som gör sitt yttersta för att bidra till en gladare, snällare, friskare och bättre värld.

De osynliga flickorna

De osynliga flickorna

2 april. VärldsautismdagenDe osynliga flickorna Att stå framför en klass på 30 barn eller tonåringar som ensam vuxen och se alla och kunna/hinna med att bemöta dem var och en med sina behov är inte lätt. De som hamnar mellan stolarna blir ofta de tysta, inåtvända...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Att skolfrånvaro oftast beror inte på bristande föräldraförmåga, ”gaming” eller låg motivation är en förenklad förklaring. Det säger Marit Sahlström, som är författare, föreläsare och pedagog och arbetar med frågor som rör unga i utanförskap.

NPF-dagen

NPF-dagen

15 mars – NPF-dagen.   Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar blir rätt.   NPF är en förkortning för Neuropsykiatriska Funktionsnedsättningar.   Har man en diagnos inom NPF har man ofta annorlunda perceptuella och kognitiva förutsättningar. Det vill säga hur...

Cover for MrsHyper
4,213
MrsHyper

MrsHyper

MrsHyper föreläser och utbildar med själ och hjärta, om hur viktigt det är att bemöta människor med NPF som tex ADHD och Autism.

Prenumerera för att inte missa inspiration!

Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar är rätt. Och det kan gälla platsen, situationen och dessutom dagen. Välkommen att testa och kanske låta dig bli inspirerad av de strategier jag tipsar om. /MrsHyper

Pin It on Pinterest

Share This