antologier

Olika samarbeten

Vändpunkter (2018, Riksförbundet Hjärnkoll)
I antologin ”Vändpunkter – berättelser om att leva med psykisk ohälsa” medverkar 20 Hjärnkollambassadörer.

”Victor var bara 18 månader gammal när vi skulle ha vårt första utvecklingssamtal. Vi föräldrar var spända och förväntansfulla. När vi hade kommit in i rummet, fått varsin kopp kaffe och satt oss ned drog en kall kåre genom ryggen på mig. Jag tyckte att Malin, Victors förskolepedagog, såg sammanbiten ut och funderade direkt på om jag kanske hade gjort något fel. ” så börjar Jessicas avsnitt.

Läs mer på Hjärnkoll och beställ här»

 


Liv på paus – hjälp mig!  (2019 Kikkuli förlag)
Stressrelaterad psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning i Sverige. Bakom statistiken finns helt vanliga människor som trodde att de aldrig skulle drabbas. Femton modiga novellskrivare delar med sig av sina historiorer och ger dig som läsare en unik inblick i utmattningssyndromets verklighet.

Skyltdockan – Jessica Stigsdotter Axberg
“Jag står inte ut!” skrek mamma och smällde igen ytterdörren efter sig.
Hon stormade iväg med ilskna steg i ett nästan ogenomträngligt ösregn. Jag satt på övervåningen och tittade ut genom fönstret och följde hennes arga steg gatan ned. Den rosa regnkappan lyste upp gatan där hon gick. Jag följde henne med blicken tills hon svängde av mot skogen och försvann. Det här var inte första gången det hände.”…
Läs mer och köp den här»

 

Pin It on Pinterest

Share This