KAOSTEKNIK

Om Neuropsykiatriska Funktionsnedsättningar, 2020

Kaosteknik  – om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Läs hela pressmeddelandet här»

Kaosteknik handlar om Mini.

Och om Morsan, typen och gänget. Om polarn, fröken och djuret med flera.

Om hur mycket ett E kostar i skolan, vad NPF-kuddar är, om arkeologi på skolgården, om en morsa på glid, om när hela havet stormar inne på hjärnkontoret och om chilimarinerade larver inne på bajamajan. Bland annat.

Kaosteknik förväxlas med begreppet Curling, men det handlar istället om att manuellt reglera sådant som annars till större delen regleras automatiskt. För utomstående kan detta se ut som daltande. Därför är det viktigt att förstå själva grundfunktionerna hos barnet.

Genom Kaosteknik.

Kaosteknik används idag av lärare, läkare, psykologer, specialpedagoger, föreläsare, stödassistenter och inte minst av föräldrar.

För de flesta är solen varm och ger energi. För Mini är solens strålar skadliga.
De skadliga strålarna för Mini heter sociala situationer, ljus, oförberedda händelser, dofter, människor i rörelse, synintryck, kollektiv information, risker, ansvar för saker och tider, normer, ovisshet, prestation, olika regler och förhållningssätt, tidspress, komplexa instruktioner och uppgifter samt ljud.

Solskyddsfaktorn heter struktur, planering, kommunikation, tydlighet, flexibilitet, individuell information, individuella instruktioner, visuellt stöd, skriftlig information, hörlurar, utökad tid och enhetligt bemötande. Skuggan är en strategisk placering i klassrummet, möjlighet att gå undan en stund och en förstående vuxen som finns tillgänglig. De allra starkaste soltimmarna är vissa moment som hon kan behöva bli helt befriad ifrån.

…………………………………………………………………………………………………………………..

” En fantastisk bok! Jag slukade den, skrattade, nickade instämmande, förvånades och förvissades! Man blir glad, stärkt, inspirerad och hoppfull. Denna NPF-föräldrarnas kreativa överlevnadshandbok har mycket att lära ALLA som tvivlar, försöker, och undrar om vi tänker och gör rätt för våra älskade ungar.” Lotta Borg Skoglund, MD PhD, SMART Psykiatri

”Säger bara WOW, denna behövs. Så fint illustrerad och lätt att relatera till, när man arbetat hela sitt liv i skolan med barn och unga lite varstans. Blir varm i hela kroppen och hör mig själv fnittra till när jag läser, då igenkänningsfaktorn är så hög. LÄS; LÄS, alla ni som kommer i kontakt med barn och unga oavsett var.”
Mi Åberg Anell, Verksamhetsutvecklare/Huvudmannastöd, Pysslingen Skolor

”Detta är en underbar bok. Den handlar om Mini och Morsan och några andra typer och hur deras liv går för sig. Fast egentligen är det en bok om NPF. Mini och Morsan är bara illustrationer. Men de gör att jag upplever att jag känner Mini och Morsan. Jag får uppleva Minis värld på riktigt. Och Morsans. Så att jag förstår NPF på ett mycket djupare plan. Läs den!”
Bo Hejlskov Elvén, Leg. Aukt. psykolog, Lic. EuroPsy psychologist

En bok som går rakt in i både mage och hjärta, skriven med en stor portion humor blandat med fakta., som skulle kunna fungera utmärkt som en uppslagsbok i skolan när man arbetar med elever som har NPF. Jag rekommenderar verkligen boken till alla som har någon form av relation till ett barn med NPF.
Christine Elm, Rektor , Sollentuna international school

…………………………………………………………………………………………………………………..

Författaren: Lina Melander
är behandlingspedagog med psykiatrisk och etnokulturell profil. Hon har arbetat med barn och ungdomar i 20 år inom skola, särskola, LSS och familjebehandling. Hennes förklarande material används av bl.a. psykologer, läkare, lärare, specialpedagoger, habiliteringspersonal, och inte minst föräldrar. Lina är mamma till två flickor med autism. En av flickorna har också adhd.

Kaosteknik är Linas första bok. Den är baserad på webbsidan med samma namn, där hon mött alla sina läsare tidigare.

Vi på MrsHyper är jätteglada att Lina valde att ge ut sin bok hos oss. Nu vill vi hjälpa varenda barn och vuxen att hitta förståelsen för NPF.

Läs hela pressmeddelandet här»

Du hittar den här på Bokus»

Du hittar den här på Adlibris»

 

Pin It on Pinterest

Share This