Observera att det här inlägget är från 2017

Medicin ska användas för att förbättra koncentration och för att personerna i sin helhet ska må bättre. Ibland blir jag så förbannad. Som när jag läser om när det blir tokigt med medicin eller som sist hörde av en mamma vars son klarar sig bättre i skolmiljö UTAN medicin. Men där skolan gärna vill att han ska ta den… Så här beskriver mamman att det är för honom i skolan.

Nackdelar UTAN medicin:
Temperament när saker inte funkar
Svårt att sitta still och göra skolarbete

Nackdelar MED medicin:
Deprimerad
Ilsken och tvär hemma
Slutar äta
Tycker allt är tråkigt
Vägrar skolarbete

Fördelar UTAN medicin:
Glad och livlig
Tycker skolarbete är kul

Fördelar MED medicin:
Toktyst i klassen…
Sitter still…

Visst han har ett himla humör ibland, men han är glad och det funkar bättre än med medicin. Sen att det är tufft hemma för att han är så trött när han kommer hem. Mamman och pappan vill inte längre ge medicinen eftersom de ser att han inte mår bra. Förutom att koncentrationen höjs UTAN medicin så slipper pojken bli deprimerad och ilsken av medicinen. Föräldrarna kan handskas med pojken hemma, men skolan har svårt att bemöta honom.

Så, trist när det blir så här. Vissa av våra barn mognar lite senare och i det här exemplet så är pojken 9 år men socialt sätt kanske bara 6 år gammal. Och nu till det som kunskapsmässigt ställer till det, enligt WISC-testet ligger han på en 14-15-årings nivå. Jag förstår att denna pojke är förtvivlad, för jag skulle själv tycka att det var sjukt tråkigt att inte hitta likasinnade. Som förstår kunskapsmässigt OCH är på samma sociala nivå.
Adhd-medicin ska inte användas bara för att dämpa en person.
Adhd-medicin ska aldrig användas istället för hjälpmedel och förståelse.
Adhd-medicin ska användas tillsammans med hjälpmedel och förståelse.

 

Jag är varken för eller mot medicin, jag är för det som funkar. Funkar medicin, så bra, kör på bara! Funkar den inte, ta bort den eller prova ny!

Kram till alla små barnhjältar som övervinner varje tråkig dag! Jag hejjar på er.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

 

Pin It on Pinterest

Share This