1.Jag jämför mig inte med andra.
Det är ingen idé! Jag är jag och det är så det är.

 

2.Jag gör så gott jag kan.

Jag sätter inte för höga mål. Det blir bara jobbigt om jag inte lyckas.

 

3.Jag är inte mina prestationer!

Jag fick A i många ämnen på gymnasiet, jag är så kallad särskilt begåvad, eller 2E eftersom jag också har adhd. Men det är inte jag. Så bekräftelse att jag är bra vill jag ha för att jag är jag, även om jag har världens stökigaste rum, även om jag inte orkat duscha, även om jag glömt mina nycklar.

 

4.Skoljobb görs i skolan!
Hemma vill jag titta på serier, rita, sjunga, spela piano, läsa och virka

 

5.Jag vet men jag kan inte! Så döm inte någon för lathet.
Jag vet vad jag måste göra men jag kommer inte igång. Jag förstår inte varför jag inte gör det, för jag vet ju hur jag ska göra. Om mamma tjatar blir det bara värre. Det handlar mycket oftare om exekutiva förmågor.

 —

/Maya Roca Ahlgren
allkonstnär och kreatör (författare, låtskrivare, sångerska, skådis)

Pin It on Pinterest

Share This