Det är a och o. Säger många och menar att det är superviktigt. Det gäller att förstå mottagarna för att veta hur man ska ge instruktioner. Som idag, då vi var på Kokpunkten i Västerås, ett superkul och härligt actionbad. För ett av mina barn, dottern, är det här världens bästa medicin. Kul med massor av lyckorus och ingen säger åt en att hyssja och vara tyst. Det är bara att ”go with the flow”, som betyder att det är bara att njuta och hänga med att ha kul.

De flesta instruktioner eller regler som gavs idag handlade om mat och säkerhet, hur vi skulle hitta varandra om någon gick vilse eller tappade bort resten av gänget. Det var inga problem. En del väntan dock som förälder blev det emellanåt, men det kan vi ta. Vi är vana när det inte riktigt blir som planerat. Men… så skulle den sista instruktion ges, den viktigaste av alla… och då var jag otydlig. Suck! att jag inte lär mig.

Jag sa, typ: ”klockan 15.15 ska vi åka hem, vi ses där nere…”
Det var helkortat att säga ”vi ses där nere” på ett actionbad med 7 våningar…
Vad är nere för mig?
Vad är nere för min dotter?

För mig var det omklädningsrummet.
För min dotter med kompis var det första våningen, på actionbadet…

Jag letade efter dotter med kompis ett bra tag innan jag gick ned till omklädningsrummet. Men jag såg dem ingenstans så jag tänkte att det säkraste vara att gå till omklädningsrummet. Kanske letade de efter mig? När klockan blev 15.45 var jag faktiskt riktigt irriterad, för att jag undrade om de struntat i tiden och så blev jag ju orolig, man vet ju aldrig vad som skulle kunna hända.

Inga mobiltelefoner – hur gör man då? Det gick inte heller att använda mobilen från omklädningsrummet, det var som att sitta i en bunker. Jag sprang ut till receptionen och maken var där, han såg till att efterlysa tjejerna i högtalarsystemet, och då kom de. De hade, såklart, letat efter oss hela tiden på nedre planet av actionbadet. Och jag stod i omklädningsrummet längst ned och väntade.
Glad att alla levde och att ingen var skadad åkte vi hemåt.

Tydlighet är a och o.
(Här finns en jättebra förklaring till ovanstående uttryck)

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

 

 

Pin It on Pinterest

Share This