ADHD-tips #57. Jag vill inte gå till skolan.

av | feb 26, 2017

Jag vill inte gå till skolan idag – för jag känner mig så ensam.
Jag vill inte gå till skolan idag – för gymnastiken är hemsk.
Jag vill inte gå till skolan idag – för ingen i klassen känner mig på riktigt.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag tycker inte om skolmaten.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag jobbar inte på samma sätt som andra.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag tycker alla skriker.
Jag vill inte gå till skolan idag – för en lärare skäller på mig.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag tycker jag är sämst av alla.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag är redan klar med matten.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag är inte som andra.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag orkar inte.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag tycker det är tråkigt.
Jag vill inte gå till skolan idag – för jag vill byta skola. Igen.

Att försöka motivera sitt barn som säger, känner, tänker allt ovanstående är inte lätt.
Dels går jag sönder lite var dag för att mitt barn upplever det så här och det är många år kvar i skolan.
Dels tycker jag att det är så märkligt att jag inte hittar ett sätt att lösa det på. Jag ger mig ju aldrig, jag vill ju hitta lösningen som får det att funka men just nu går jag bet.
Som en lärare så klokt sa till mig ”är det relationen som inte funkar går det att fixa, är det något annat blir det klart svårare”. Och jag håller med.

Jag fortsätter med mantrat till min dotter ”det kommer bli bra, allt tar tid”. Ibland känns det dock som att ingenting når fram till henne. Men vi fortsätter att köra henne till och från skolan och varje morgon erbjuda något gott i bilen en bulle, några kakor eller faktiskt tom glass ibland. Allt som funkar… ni vet…

Söndagskvällar är ångestkvällar i vårt hus. Ja vad gör man? Det gör ont i hjärtat 🙁

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017
[mailerlite_form form_id=1]

Läs fler blogginlägg här

De osynliga flickorna
De osynliga flickorna

2 april. VärldsautismdagenDe osynliga flickorna Att stå framför en klass på 30 barn eller tonåringar som ensam vuxen och se alla och kunna/hinna med att bemöta dem var och en med sina behov är inte lätt. De som hamnar mellan stolarna blir ofta de tysta, inåtvända...

Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari
Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari

Vård- och insatsprogrammen (VIP), lansering idag - 11 februari En nationell arbetsgrupp med deltagare från regioner och kommuner med spridning över landet har arbetat fram Vård- och insatsprogrammet för adhd. Arbetet sker inom ramen för Nationellt programområde...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Funka med adhd – Jessica blir intervjuad
Funka med adhd – Jessica blir intervjuad

Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar är rätt. Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper. I min familj finns det flera...

Pin It on Pinterest

Share This