Har man en viljestark adhd-själ i sin närhet så vet man att det är svårt att argumentera mot den 😀 Det jag har lärt mig genom alla år är att när jag bjuder på motstånd, så trappar jag upp till en ordentlig fight. Och det är ju inte vad jag vill. Jag vill för det mesta bara bestämma..men det vill ju min dotter också.

Så, hur gör jag då? Jo, vissa beslut lägger jag ned helt och överräcker till henne. Ja, oj oj oj nu tycker nog många att jag är en klant, en fjant en curlare och gud jag vet inte vad. Men det som är så magiskt med detta är att helt plötsligt har vi ingen fight och kan faktiskt börja att resonera. Och då älskar dottern att göra upp plus- och minuslistor. Och vet du vad, det slutar nästan alltid som jag hoppas på, det vill säga, som jag vill ha det.

Tänk att jag ständigt glömmer bort denna enkla strategi, att överlämna beslut då och då istället för att fightas.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

 

Pin It on Pinterest

Share This