ADHD-tips #68. Att ta beslut. Rätt beslut.

av | mar 9, 2017

Har man en viljestark adhd-själ i sin närhet så vet man att det är svårt att argumentera mot den 😀 Det jag har lärt mig genom alla år är att när jag bjuder på motstånd, så trappar jag upp till en ordentlig fight. Och det är ju inte vad jag vill. Jag vill för det mesta bara bestämma..men det vill ju min dotter också.

Så, hur gör jag då? Jo, vissa beslut lägger jag ned helt och överräcker till henne. Ja, oj oj oj nu tycker nog många att jag är en klant, en fjant en curlare och gud jag vet inte vad. Men det som är så magiskt med detta är att helt plötsligt har vi ingen fight och kan faktiskt börja att resonera. Och då älskar dottern att göra upp plus- och minuslistor. Och vet du vad, det slutar nästan alltid som jag hoppas på, det vill säga, som jag vill ha det.

Tänk att jag ständigt glömmer bort denna enkla strategi, att överlämna beslut då och då istället för att fightas.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

[mailerlite_form form_id=1]

 

Läs fler blogginlägg här

De osynliga flickorna
De osynliga flickorna

2 april. VärldsautismdagenDe osynliga flickorna Att stå framför en klass på 30 barn eller tonåringar som ensam vuxen och se alla och kunna/hinna med att bemöta dem var och en med sina behov är inte lätt. De som hamnar mellan stolarna blir ofta de tysta, inåtvända...

Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari
Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari

Vård- och insatsprogrammen (VIP), lansering idag - 11 februari En nationell arbetsgrupp med deltagare från regioner och kommuner med spridning över landet har arbetat fram Vård- och insatsprogrammet för adhd. Arbetet sker inom ramen för Nationellt programområde...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Funka med adhd – Jessica blir intervjuad
Funka med adhd – Jessica blir intervjuad

Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar är rätt. Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper. I min familj finns det flera...

Pin It on Pinterest

Share This