ADHD-tips #77. Låt mig…

av | mar 18, 2017


få vara som jag är…
lägger jag till när jag läser titeln till den här dikten. Dikten heter Låt mig och jag tror att ursprungsdikten skrevs ”Låt mej”.

Det var en förälder som hade denna uppsatt på kylskåpet hemma och delade den på facebook, men visste inte vem som hade skrivit den. Jag gjorde en sökning på google och hittade henne, Katarina Pierre. Jag skickade ett meddelande och frågade om det var hon som skrivit dikten och passade på att fråga om jag fick lägga upp den på min sida. Hon sa ja!

Tack för dikten, den hjälper nu även mig när jag tycker att det känns tungt som förälder. När jag tvivlar på om jag gör rätt. När jag är nära att ge upp. Då läser jag den här och känner tillit. Och så härligt ångestbefriande det är att känna tillit.

Låt mig

Låt mig få vara en trotsig tonåring,
jag kommer att bli vuxen.
Låt mig få skrika och springa min väg,
jag kommer alltid att återvända.
Låt mig hitta min egen väg,
jag kommer ju ändå att söka.
Låt mig snubbla,
jag kommer att resa mig.
Låt mig få deppa och vara slut,
jag kommer att bli glad igen.
Låt mig hitta ett eget liv,
jag kommer ändå att lämna er snart.
Låt mig få ha hemligheter,
jag kommer att berätta dem sedan.
Låt mig inte bli sårad,
jag litar ju på er.
Låt mig få prata när jag behöver,
jag klarar inte det här själv.
Låt mig få gå när jag är redo,
men släpp mig inte helt.
Låt mig gå, komma igen och vara liten
när jag inte vill vara stor.

Dikt av Katarina Pierre

Kram till alla föräldrar som kämpar med sina tonåringar. Kram alla tonåringar som kämpar med sina föräldrar.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017
[mailerlite_form form_id=1]

Läs fler blogginlägg här

De osynliga flickorna
De osynliga flickorna

2 april. VärldsautismdagenDe osynliga flickorna Att stå framför en klass på 30 barn eller tonåringar som ensam vuxen och se alla och kunna/hinna med att bemöta dem var och en med sina behov är inte lätt. De som hamnar mellan stolarna blir ofta de tysta, inåtvända...

Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari
Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari

Vård- och insatsprogrammen (VIP), lansering idag - 11 februari En nationell arbetsgrupp med deltagare från regioner och kommuner med spridning över landet har arbetat fram Vård- och insatsprogrammet för adhd. Arbetet sker inom ramen för Nationellt programområde...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Funka med adhd – Jessica blir intervjuad
Funka med adhd – Jessica blir intervjuad

Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar är rätt. Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper. I min familj finns det flera...

Pin It on Pinterest

Share This