få vara som jag är…
lägger jag till när jag läser titeln till den här dikten. Dikten heter Låt mig och jag tror att ursprungsdikten skrevs ”Låt mej”.

Det var en förälder som hade denna uppsatt på kylskåpet hemma och delade den på facebook, men visste inte vem som hade skrivit den. Jag gjorde en sökning på google och hittade henne, Katarina Pierre. Jag skickade ett meddelande och frågade om det var hon som skrivit dikten och passade på att fråga om jag fick lägga upp den på min sida. Hon sa ja!

Tack för dikten, den hjälper nu även mig när jag tycker att det känns tungt som förälder. När jag tvivlar på om jag gör rätt. När jag är nära att ge upp. Då läser jag den här och känner tillit. Och så härligt ångestbefriande det är att känna tillit.

Låt mig

Låt mig få vara en trotsig tonåring,
jag kommer att bli vuxen.
Låt mig få skrika och springa min väg,
jag kommer alltid att återvända.
Låt mig hitta min egen väg,
jag kommer ju ändå att söka.
Låt mig snubbla,
jag kommer att resa mig.
Låt mig få deppa och vara slut,
jag kommer att bli glad igen.
Låt mig hitta ett eget liv,
jag kommer ändå att lämna er snart.
Låt mig få ha hemligheter,
jag kommer att berätta dem sedan.
Låt mig inte bli sårad,
jag litar ju på er.
Låt mig få prata när jag behöver,
jag klarar inte det här själv.
Låt mig få gå när jag är redo,
men släpp mig inte helt.
Låt mig gå, komma igen och vara liten
när jag inte vill vara stor.

Dikt av Katarina Pierre

Kram till alla föräldrar som kämpar med sina tonåringar. Kram alla tonåringar som kämpar med sina föräldrar.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This