ADHD-tips #92. Impulsivitetens baksida.

av | apr 2, 2017

Impulsivitet kan vara ett riktigt gissel. Till exempel de som tycker att alla projekt låter så kul att de inte hinner tänka efter, utan säger ja direkt.

När det kommer en fråga om jag vill vara med i något projekt brukar dessa svar poppa upp, som om det vore ogräs, inne i mitt huvud:
1. Såklart!
2. Visst!
3. Jag är med!
4. Absolut!
5. Det fixar jag!
6. Sa du nyss?
7. I’m on it!

Ett litet litet tips som jag försöker lära min man är han alltid ska säga att han måste kolla med mig först. Är det för svårt att säga nej själv, så använd någon annan.
Ett litet litet tips som jag försöker använda på mig själv är att säga direkt: ”Det låter kul, hur lång tid uppskattar du att det kommer att ta?” Jag bollar tillbaka ansvaret till den som frågat så att jag inte står där med beslutet själv, jag hinner då också tänka efter lite mer noggrant.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017
[mailerlite_form form_id=1]

Läs fler blogginlägg här

De osynliga flickorna
De osynliga flickorna

2 april. VärldsautismdagenDe osynliga flickorna Att stå framför en klass på 30 barn eller tonåringar som ensam vuxen och se alla och kunna/hinna med att bemöta dem var och en med sina behov är inte lätt. De som hamnar mellan stolarna blir ofta de tysta, inåtvända...

Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari
Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari

Vård- och insatsprogrammen (VIP), lansering idag - 11 februari En nationell arbetsgrupp med deltagare från regioner och kommuner med spridning över landet har arbetat fram Vård- och insatsprogrammet för adhd. Arbetet sker inom ramen för Nationellt programområde...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Funka med adhd – Jessica blir intervjuad
Funka med adhd – Jessica blir intervjuad

Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar är rätt. Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper. I min familj finns det flera...

Pin It on Pinterest

Share This