Jag har otroligt svårt att ”känna tid”. Har det gått fem, femton eller femtio minuter? Ibland är jag i ett flow när jag skapar och då kan det ha gått två timmar utan att jag märkt något. Andra gånger som när jag springer på löpbandet till exempel, kan jag uppleva två minuter som femton… aldrig tar det slut. Oftast är det så att när jag tycker något är kul går tiden fort och när jag tycker att något är tråkigt går tiden oerhört långsamt.

Jag har funderat på vad det är som gör att upplevelsen blir så för mig. Jag tror att det handlar om mina tankar. När jag har kul har jag fullt fokus på vad jag gör – och på ett sätt blir det som att jag bara har en endaste tanke i huvudet.  När jag har tråkigt rusar tankarna och associationerna och tar mig med på en resa ”från gemets konstruktion, via någon maträtt jag åt nyligen till krig och elände i Myanmar…” Om antalet tankar skulle översättas till sekunder så blir det roliga 1 sekund kort och det tråkiga 10 000 sekunder långt.

Jag behöver tidsplanera allt. Och följa det. När det inte funkar , när det blir avbokningar, snabba påbokningar eller vad som helst så blir det en himla massa omflyttningar i min kalender.
Det tog mig lång tid att gilla digitala kalendrar – men nu älskar jag dem. För jag kan planera påminnelser och notiser i dem också!!! Wohoo! 😀

Här har jag en tidsplanering för en föreläsning jag hade nyligen. För att jag ska planera rätt behöver jag räkna baklänges.
Så jag börjar alltid med NÄR jag ska börja, sedan räknar jag bakåt.


Planering – inför en föreläsning

16:00 Föreläsningsdags
15:40 sätta upp dator och ordna det som behövs
15:30 Framme
15:20 Parkera

14:25 Åka bil fr kontoret
Strultid: Räkna med 15 minuters extra tid
14:10 Packa dator

13-14:10 Läsa igenom föreläsningen en sista gång

12:00 Äta lunch

07:30 äta frukost på jobbet, ta medicinen
07:00 ta med väskan jag packat och matlåda
06:30 föna håret, sminka mig
06:00 vakna

Kvällen innan – packa och lägg fram
• Laddsladd till dator
• Extra sladdar
• Adapters
• USB-minne m föreläsning på (ifall att något ”skiter sig”)
• Böcker, information
• Halstabletter, vattenflaska
• Kläder – vad ska jag ha på mig?
• Ställa klockan tidigare så jag hinner föna på morgonen

och tvätta håret innan läggdags!

Glömmer jag något som inte står på listan går det att lösa, men det här är ”måsten”.

/Jessica Stigsdotter Axberg
aka MrsHyper

Pin It on Pinterest

Share This