Jag är 2E och tycker att vissa saker är jättelätta medan andra är supersvåra. Förmodligen saker som andra tycker tvärtom om. Jag har skrivit några tips till det Hyperkonkrets instagram-konto @hyperkonkret. Följ det vet ja.

Här kommer smakprov:

Jag jämför mig inte med andra!
Det är ingen idé! Jag är jag och det är så det är.
Jag gör så gott jag kan. Jag sätter inte för höga mål. Det blir bara jobbigt om jag inte lyckas.

Jag är inte mina prestationer!
Visst, jag är en fena på att räkna matte och jag kan gå på händer. Jag har också vunnit ett par simtävlingar. Men de sakerna är inte jag. Min styrka och inre ro vill jag känna genom att få bekräftelse att jag är bra även om jag har världens stökigaste rum, även om jag inte orkat duscha, även om jag glömt mina nycklar. För att jag är jag.

Skoljobb görs i skolan!
Hemma vill jag vila, titta på serier, rita, sjunga, spela gitarr, gå och träna och läsa.

Jag vet men jag kan inte!
Jag vet vad jag måste göra men jag kommer inte igång. Jag förstår inte varför jag inte gör det, för jag vet ju hur jag ska göra.
Döm inte någon för lathet. Det handlar oftare om exekutiva förmågor.

Låååångtråååååkigt!
Jag blir så stressad och rastlös av att ha tråkigt. Men jag blir inte stressad av att ha mycket att göra. Detta beror på aktivitetsregleringen.

/Maya Roca Ahlgren
2E, låtskrivarstudent, författaraspirant, musiker/sångerska och språknörd.

Pin It on Pinterest

Share This