Allt vi säger till vår hjärna blir vår sanning. Det är därför vi människor har så olika sanningar. Vi säger helt enkelt olika saker till oss själva. Hjärnan är egentligen ganska korkad. Den tror alltså på det vi säger. Dumt va!?

Om du till exempel tänker så här: ”jag suger”, ”det här kommer jag aldrig klara”, ”jag är sämst av alla” osv. Då blir det en sanning för dig. Och det kommer att stämma för du har ju sagt det till din hjärna, och den tror dig.
Om vi kollar på lyckade idrottsmän, de som blir etta, två och trea, de har garanterat en mental coach som hjälper dem att tänka i ”vinnartankar”. I form av: ”jag är bäst”, ”jag är en vinnare”, ”jag kan det här”, ”ingen kan slå mig”. Och vår dumma hjärna vad gör den? Jo, den tror ju på det här.

Har du energi över när ditt barn har krisat så hjälp dem att sortera bort minustankar och ersätt dem med plustankar. Hatar man matte kanske man älskar gymnastik, hatar man maten i skolan kanske man lägger fokus på att man älskar maten hemma. Det låter kanske simpelt, men det är ett sätt på vägen att göra livet lite lättare. Och det är faktiskt logiskt. Fokusera på det som är schysst istället för negativt.

Länk till ett blogginlägg jag gjorde om detta på Jippiserien 2014»

 

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

 

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

 

 

Pin It on Pinterest

Share This