Här har jag fått kritik och jag välkomnar den.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=7335639

När jag gjorde min första bok om adhd (Jippie jag har adhd, 2012), fick jag reaktionerna att den var för positiv OCH stigmatiserande när jag beskrev svårigheterna. I mina böcker försöker jag förklara om de olika utmaningar man kan ha när man har en diagnos på ett, för barn, så lättförståeligt sätt som möjligt. Dessutom är jag lösningsfokuserad och gillar att visa på de hjälpmedel eller stöd man kan tänkas behöva. För mig blir det ett lärande och gör vardagen mycket lättare att leva.

Den här boken handlar om Max, ett av alla barn som har Downs syndrom. Det betyder att endast ett perspektiv presenteras, inte hundratals.

Nu får jag samma typ av kritik som för Jippie jag har adhd, och det gör mig jätteglad och jag hoppas att många fler författare och illustratörer ger sina perspektiv. Det behövs fler böcker och fler perspektiv om Downs syndrom. Du kan beställa boken för bara 25 kr hos Infoteket i Uppsala – här»

Tack för kritiken!

/MrsHyper
Jessica Stigdsotter Axberg

PS. Alla barn i mina böcker gillar att kramas DS.

Pin It on Pinterest

Share This