Idag har jag varit på Solhagakonferensen. Den gick av stapeln idag på Rival, Mariatorget, Södermalm i Stockholm. Och jag är helt slut och lycklig av alla samtal jag haft. Privatpersoner, utställare, specialpedagoger, lärare med flera.

Bland alla jag träffade så kommer jag särskilt att minnas Julia, en tjej/kvinna som fick sin aspergerdiagnos för ett halvår sedan. Hon tyckte det var jätteskönt att äntligen få förståelse för det som hon alltid vetat – att hon var annorlunda. Nu kändes det annorlunda på rätt sätt. Men hon hade önskat att få det tidigare i livet, för livet har inte varit lätt för henne. Jag frågade henne om hon kunde gå tillbaka till sin 9-10åring och undrade vad som hade hjälpt bäst. Och hon svarade kort och koncist: Max 2 timmar åt gången, sedan vila på något sätt. Och det gällde allt. skola, träning, socialt samspel osv. Jag blev otroligt inspirerad av hennes energi och glädje. Och massor av andra smarta tips jag fick. Tiden gick så fort att jag fick gå på toaletten och dricka kaffe samtidigt för att hinna tillbaka 😀
Julia, var du än finns i Sverige – du är klok, vacker och helt fantastisk. Glöm aldrig det!

Och Tony Attwood. Alltså! Vilken människa. Jag är nästan stum, bara nästan.
Jag ska försöka sammanfatta allt jag lärt mig under denna dag under kommande dagar, det kommer att komma spridda skurar av texter.

Nu tar jag fredagkväll och går ned till tv’n för att kolla på något. Förhoppningsvis finns det något att titta på, annars så somnar jag nog bara som vanligt.

Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This