Jag har haft körkort i över 20 år, jag har ägt massor av bilar, jag köpte min första rishög för 5000kr och det var bara några säten och ett skal. Men aldrig stannade den, gjorde den någonsin det kunde jag liksom ”hoppa igång” den…eller springa igång den.

Men i fredags började helt plötsligt batterilampan lysa, sedan generatorlampan, sedan rattlåset! Och sen bara dog den…fick rulla åt sidan så snällt jag bara kunde. Bakluckan gick inte att öppna eftersom den går på el och det fanns inget batteri. Så jag fick vända ned baksätet och krypa till bakutrymmet för att hämta varningstriangeln. Den var oanvänd och fortfarande i sitt plastfodral.

Så, nu blir det ett jäkla pysslande fram och tillbaka, för jag bor på landet och bussen går två ggr/timme på morgonen men på dagen max 1 gång per timme. Hur kan jag överhuvudtaget kunna planera alla tider när jag behöver vara en viss tid i Stockholm en annan i Bålsta och en tredje i Uppsala? Nä, det går inte.

Och så måste vi ju få bilen till verkstaden…köra sju mil med bogserlina är ju inget jag ser fram emot. På motorväg. Får man ens det?

Och egentligen skulle bilen in på service nu. Komiskt!

Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This