Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Självdestruktivitet ska inte behöva vara orsaken till att överleva starka känslor

Som tolvåring drabbades Jessica Andersson av självskadebeteende, idag ansvarar hon bland annat för Sveriges första stödchatt med specifik inriktning på självskadebeteende.

– Jag tror att det berodde på att jag är en person med mycket känslor. När jag inte hade redskap för att hantera eller förstå vad jag kände, blev det självdestruktiva ett sätt att överleva starka känslor, berättar Jessica.

Men efter en lång resa inom psykiatrin föddes drömmen om att bli sjuksköterska, en dröm som stärktes i och med att hon själv var mycket på sjukhus under tonåren och som ung vuxen.

Jessica är legitimerad sjuksköterska och ordförande i föreningen SHEDO (self harm and eating disorder organisation) samt verksamhetsansvarig för Självskadechatten – Sveriges första stödchatt med specifik inriktning på självskadebeteende som drivs av föreningen.

Jessica vill hjälpa, stötta och stärka sina medmänniskor genom sitt engagemang inom brukarrörelsen och som sjuksköterska. Och i framtiden vill hon arbeta inom barn- och ungdomspsykiatrin, skriva en bok och framförallt ta hand om sig själv.
– Det känns viktigt att hitta och behålla en balans mellan privatliv, arbete och engagemang.

För mer info:
www.shedo.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Jessica Andersson
Leg sjuksköterska och ordförande SHEDO

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This