Självdestruktivitet ska inte behöva vara orsaken till att överleva starka känslor

av | feb 12, 2021

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Självdestruktivitet ska inte behöva vara orsaken till att överleva starka känslor

Som tolvåring drabbades Jessica Andersson av självskadebeteende, idag ansvarar hon bland annat för Sveriges första stödchatt med specifik inriktning på självskadebeteende.

– Jag tror att det berodde på att jag är en person med mycket känslor. När jag inte hade redskap för att hantera eller förstå vad jag kände, blev det självdestruktiva ett sätt att överleva starka känslor, berättar Jessica.

Men efter en lång resa inom psykiatrin föddes drömmen om att bli sjuksköterska, en dröm som stärktes i och med att hon själv var mycket på sjukhus under tonåren och som ung vuxen.

Jessica är legitimerad sjuksköterska och ordförande i föreningen SHEDO (self harm and eating disorder organisation) samt verksamhetsansvarig för Självskadechatten – Sveriges första stödchatt med specifik inriktning på självskadebeteende som drivs av föreningen.

Jessica vill hjälpa, stötta och stärka sina medmänniskor genom sitt engagemang inom brukarrörelsen och som sjuksköterska. Och i framtiden vill hon arbeta inom barn- och ungdomspsykiatrin, skriva en bok och framförallt ta hand om sig själv.
– Det känns viktigt att hitta och behålla en balans mellan privatliv, arbete och engagemang.

För mer info:
www.shedo.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Jessica Andersson
Leg sjuksköterska och ordförande SHEDO

Läs fler blogginlägg här

Hon vill ge politikerna ett nytt ledord: ”Framtidsinvestera”
Hon vill ge politikerna ett nytt ledord: ”Framtidsinvestera”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Hon vill ge politikerna ett nytt ledord: ”Framtidsinvestera” När sonen inte mäktade...

Fyra personer om dagen är fyra för mycket
Fyra personer om dagen är fyra för mycket

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fyra personer om dagen är fyra för mycket Enligt statistiken är det cirka fyra...

De kriminella är sällan elaka
De kriminella är sällan elaka

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.De kriminella är sällan elaka Det är sällan av illvilja utan mer ofta av oförmåga som...

Se olikheterna som fantastiska
Se olikheterna som fantastiska

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Se olikheterna som fantastiska Annelie Karlsson vill förändra synen på olikheter genom...

Pin It on Pinterest

Share This