Visste du att ordet ”skär” kommer från ett fornnordiskt ord för ’ren’, ’vacker’, ’blank’ eller ’klar’, typ snygg alltså. Då borde ju Skärtorsdagen bli Snyggtorsdagen 😀

I år blir påsken lite lustig för oss. Först fyllde maken år, 20 mars, och i morgon fyller sonen år (14, shit vart tog alla år vägen?). Svåger Pierre kommer ut idag och är här i morgon också men åker hem på påskafton, men då kommer mormor och morfar och antagligen min bror med familj. Då firar vi påsk och två födelsedagar.

Påskägg, presenter, mat, tårtor och rulltårtor i en härlig blandning. Åsså ska vi förstås hinna måla lite ägg och ha en rolig tävling.

Ägg-ritar-gissar-tävling

Vi brukar göra så att man får ta en bricka ur påsen från spelet ”Med Vilda Gester” och så ska man måla ägget så som det står på brickan. Typ så här, står det ”sångfågel” får man rita ngt som gör att folk kan gissa sångfågel. (du kan göra egna lappar om du vill och då tex bestämma om det ska vara ett yrke, ett djur, en sak, en känsla, en maträtt, en film, en låt osv.)

Den som gissar får två poäng för rätt, och den som ritat får en poäng från alla som gissar rätt. Så det är viktiga poäng och man vill ju ha dem. Så det gäller att rita så att man faktiskt gissar rätt.

Ställ upp alla ägg i äggkoppar, med nummer nedanför, så får alla gissa och skriva på lappar. Byt sedan lapp med grannen och rätta. Bestäm pris för vad man ska vinna.

Glad påsk – eller snygg påsk föresten.

Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This