Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Hon är livsnjutaren där glädje fyller en viktig roll och därför vill hon sprida den till barn med sjukdomar och diagnoser genom att ge dem så kallade ”Stora Dagar”

Hon inspireras av människor som är empatiska och generösa med sin tid och kunskap och som gör sitt yttersta för att bidra till en gladare, snällare, friskare och bättre värld. Hon hittar dem både på jobbet och privat. För oss, är Jennifer McShane en av dessa.

Hennes yrkesbana började inom vården, men under många år var hon kommunikationschef på olika tv-kanaler. Idag arbetar hon på välgörenhetsorganisationen ”Min Stora Dag” som skapar upplevelser (Stora dagar) för barn med sjukdomar och diagnoser. Sedan 2018 är hon generalsekreterare där.
– Jag får jobba med det jag älskar varje dag, säger Jennifer.

Hennes drivkrafter är att kunna bidra med något bra både som person och genom hårt arbete. Att få jobba i positiva, kreativa sammanhang och mötet med människor är en stor lustfaktor. Personliga erfarenheter har också påverkat hennes vägval samt tidiga förluster till följd av sjukdom och även utmaningar i föräldraskapet till följd av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Men kriserna har också lärt henne massor och lockat fram oanade resurser.
– Jag vill hjälpa fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Drömmen är att alla 200 000 i målgruppen i Sverige ska få en Stor Dag, tillägger hon.

Slutligen berättar hon för oss att hon är bra på att vara i stunden, att uppskatta det hon har och allt hon har gjort.
– Jag är duktig på att njuta av livet i det lilla formatet. Som att till exempel streama tv-serier i badet när alla andra har somnat, säger hon och ger oss ett stort leende.

De orden tar vi med oss!

För mer info:
minstoradag.org

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Jennifer McShane
Generalsekreterare Min stora dag

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Han arbetar för en suicidpreventiv skola
Han arbetar för en suicidpreventiv skola

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Han arbetar för en suicidpreventiv skola De vuxna måste se, förstå och ingripa när...

Pin It on Pinterest

Share This