Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Mer öppenhet för att olika är bra!

För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som förebild har hon själv blivit en för andra.

Anki Sandberg är i dag både arbetsterapeut och chef, vilket verkligen inte var något hon själv eller någon annan hade trott när hon var liten. Hon drömde mest om att bli ”skolfröken”, som hon själv uttrycker det.

I dag är hon verksam som ordförande i Riksförbundet Attention, i Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa och i Hjärnkoll.
– Att det blev så att jag ägnar mitt yrkesliv åt NPF beror på att jag är anhörig och har erfarenhet av NPF i min egen familj, berättar Anki för oss.

Kanske har också hennes driv inspirerats av en annan stark kvinnlig förebild?
– Barbro Alving, känd som Bang var en förebild, för hon skrev krönikor under signaturen ”Käringen mot strömmen”. Det tyckte jag lät kaxigt och dessutom var hon väldigt rolig, säger Anki.

Vi hoppas att hon fortsätter att gå högt med fanan mot strömmen för våra ungas skull. Det hon själv önskar sig framöver är att bredda sitt arbete på en internationell nivå.
– Jag önskar också att människor skulle vara mer nyfikna på varandra och mer öppna för att vi alla är olika och att det är bra, tillägger hon.

För mer info: attention.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Anki Sandberg
Ordförande Riksförbundet Attention, NSPH och Hjärnkoll. 

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Han arbetar för en suicidpreventiv skola
Han arbetar för en suicidpreventiv skola

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Han arbetar för en suicidpreventiv skola De vuxna måste se, förstå och ingripa när...

Pin It on Pinterest

Share This