För nu! Om du säger det till dig själv precis efter att du skrikit ut att du är förbannad, besviken, orolig, ledsen, arg, kräksjuk, svartsjuk, avundsjuk, förtvivlad… då berättar du samtidigt för dig själv att ja, du är i dina känslor nu och det är skitjobbigt, men det är för nu! Och inte för alltid.

Aha, då kan man ju aldrig få vara nöjd, tänker den negative.

Då kontrar jag med följande:
Jag mår bra. För nu! Jag passar på att njuta av att allt känns tryggt och gott. Tänker inte på då eller sen, nu är nu.

För vår hjärna är ju egentligen lite korkad, den tror nämligen på allt vi säger till den. Och säger vi det tillräckligt ofta, ja, då blir det så. Har du många negativa tankar så skapar du tillsammans med din hjärna en negativ värld. Och det är inte svårt att vända på det även om det känns omöjligt. För vi kan uppfinna oss själva varje dag. Det tycker jag är så otroligt spännande.

Ett enkelt sätt är att fokusera på något positivt. Gör en lista varje dag på tex tre positiva saker. Är det för jobbigt med att komma på tre, välj en.
Exempelvis: Idag skriver jag min första positiva tanke.

Tre bra saker idag, för mig:
• Det är varmt ute och jag har fikat i solen med tårna i det fria.
• Jag är ledig idag. Från alla måsten. Struntar i tvätten och annat jag ”borde” göra.
• Jag börjar att bli kvitt denna envisa influensa.

Med vänliga hyperhälsnignar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This