Jag var inte nervös, men dottern Linnéa 9 år. Hon skulle tillsammans med sin bästis Saga stå på scenen vid Skoklosters Slott idag och sjunga Zara Larssons låt ”Lush Life”. De var inte så nervösa en halvtimme innan, men vi gick till scenen för att vara där i god tid och förbereda oss. Klockan var 13.05 och det var en kvart kvar. Lagom tid att förbereda sig på.

Då hör vi Alexandra Pascalidou från scenen:
-Nu är det dags för Saga och Linnéa, två tjejer från Skoklosterskolan att uppträda….
What? Tjejerna fick panik. Jag fick panik för min man hade gått ned till vattnet med vår hund Axa så att hon kunde svalka sig. Jag tar upp mobilen och ringer i panik. Jag fick knappt fram numret, som jag kan rabbla i sömnen. (japp så funkar stress…):
– Du måste komma nuuuuu! Tjejerna går upp på scenen nuuuuuuu.
Och svaret jag får är:
– Vaaaa???? jäklar jag försöker få upp Axa från vattnet, jag kommeeeeeer!

Tjejerna går sakta upp på scenen, och de hörs i mikrofonerna, fast de inte vet det…
-Näe jag vill inte, shit jag kommer skämmas gärnet…
-Nä jag pallar inte..osv.
Jörgen (som är deras musiklärare och fixar ljudet) går fram och pratar lite med dem. Peppar, instruerar och bara finns där.

Jag tror på allvar att nu är det kört, de kommer inte fixa det här…
Då kliver fantastiska underbara och härliga Alexandra Pascalidou fram, ställer sig mellan tjejerna och peppar de som tusan och får publiken att börja applådera och tjoa. Musiken sätter igång och Alexandra skyndar sig ned från scenen och tjejerna börjar sjunga.

Magi.

De är sjukt duktiga på att sjunga. Att prestera en så pass svår sång när man är toknervös, det är fantastiskt bra jobbat. Och jag filmar allt.

Efteråt tycker tjejerna att de misslyckats fast alla kommer fram och hyllar dem. Varför gör tjejer så mot sig själva?

Saga och Linnéa – jag vill bara säga till er:
Ni rockar fett! 

Fast det kanske är pinsamt när en ”gammal tant” på 46 säger det 😀

Och Alexandra Pascalidou – vilken värme från dig till tjejerna. Tack för att du hjälpte dem att lyckas. Stort tack!

Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This