Jag fick ett mail idag av en person som var upprörd. Och det med all rätt.

”Tittade på din bild om hur man bemöter introverta vs extroverta, och önskade se att den var ett skämt. Men jag ser inte att du tycker
det. Tex ska man BERÖMMA och UPPMÄRKSAMMA och TYCKA OM extroverta, men TILLRÄTTAVISA introverta. Extrovertism är så tydligt positivt i den bilden, och introvertism så tydligt negativt. Inga av de positiva orden finns med på introvertsidan. Varför?”

Jag gjorde den här affischen för nästan två och ett halvt år sedan. Jag tyckte den var bra. Tills idag.
Att någon kunde tolka affischen som ovan, hade jag inte reflekterat över, eftersom bilden i mitt huvud av just de valda orden inte har en negativ klang. För mig är det inte negativt så som mailavsändaren tycker. Men att hen upplevde det så tycker jag är hemskt.

Och därför har jag nu ändrat den.

Jag kan inte nå den person som uppmärksammade detta för jag har ingen mail till hen, men jag hoppas på dialog nu när den nya kommer upp. Och om vi behöver ändra den också – då gör jag det gärna. Hör av dig och tack för att du uppmärksammade att det kunde uppfattas så illa.

/MrsHyper

Sen vill jag förklara lite hur det är tänkt med det där berömmet. Alla vill såklart ha beröm, men hur och när vi får den är en viktig detalj. Tex (och allt är såklart generaliseringar) så vill gärna extroverta ha beröm så att andra ser och hör, medans introverta kan tycka det är jättejobbigt att alla ska höra och se. Och det där med tillrättavisningen – om man någon gång ska kritisera och visa tillrätta en person som är introvert så bör det aldrig ske så att någon annan hör. Det kan vara så smärtsamt att det inte går att reparera. Och därför tyckte jag det var viktigt att få fram det.

Pin It on Pinterest

Share This