Jag glömmer så lätt att alla fortfarande inte förstår VAD adhd är, HUR man gör och NÄR man gör vad?
Jag lever i en skyddad verkstad och ibland ger jag mig ut i den stora världen, spräcker bubblan och blir häpen över den fantastiska okunskap som finns. Det är inte ovilja. Det är okunskap. Ibland undrar jag i och för sig om det inte är ovilja till att vilja veta mer. Men jag lämnar det därhän.

Var på ett företagsmingel här förra veckan och kom att prata med en man om hans barnbarn, som visade sig ha adhd. Vi pratade om det nya samhället som visste att adhd fanns, men få vad det faktiskt innebär och vad man bör göra. Jag såg att han skruvade lite på sig och tyckte någonstans ändå att det var ”väl dumt” att ha en diagnos osv. Jag räckte snabbt över mitt ”adhd-info-kort”. Han läste på det och drog på smilbanden. Det här kommer jag att använda, sa han och blev uppriktigt glad.

Korten är gjorda för att lämna över när man verkligen inte orkar förklara för 103e gången den dagen eller veckan. För de som vet att adhd finns men som inte vet mer än det.

Ladda ned i A4-format och skriv ut eller ladda ned ett original och gå till vistaprint.se och köp ett gäng på en gång. Jag bjuder på originalet. För jag vill ju adhd-frälsa världen : )

OCH du som tror att jag stjäl något från Jippieserien – det gör jag inte. Jag är skaparen av Jippieserien också, och du hittar länken här» 

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This