Ok, ett litet jobbigt samtal från min dotter i onsdags förmiddag, annars…lugnt och stilla… Är det ”lugnet före stormen”? Är det så?

Ja, jag vet inte. Kanske har vi nått en nivå, plattå, oas just nu. Och jag njuter så länge vi är där. För jag vet att det kommer andra dagar. Dagar som är fruktansvärda, förtvivlande, grymma…

PLING…meddelande på facebook, jag bara måste läsa. Direkt måste jag läsa, för jag är grymt nyfiken. Och tänk om jag missar något eller svarar för sent? Gud, jag inser att jag börjar bli som vilken tonåring som helst som måste svara på en KIK-fråga direkt – annars är det tydligen oartigt!?

Tillbaka till bloggen.

Jo, det kommer ju att komma dagar som inte är ok. När man till och med som förälder vill flytta hemifrån eller bara vill att någon vuxen ska komma och ta hand om allt. Jag tänker på hur jag i alla år hade sådan brått att bli vuxen och nu reflekterar över att jag att borde ju ha väntat med det. 17 är bråttom. Det är ju så lång tid man är vuxen och så otroligt kort tid man får vara ung och dessutom kan kräva att bli omhändertagen.

PLING…facebook…Cissi kommer förbi på fika, Det går jättebra (facebookstjärna)

Det är fredag och det absolut svårast i mitt liv i detta nu är vad vi ska äta till middag!

PLING…facebook…Jaha, vi fikar imorgon istället. Det går bra <3 (facebookhjärta)

Nu har jag bestämt att det blir spagetti och älgfärssås. Då blir alla nöjda i familjen. Tonårssonen får 3 portioner, mannen får kött, jag och dottern tar en fet sallad till. Männen i vårt hushåll är nämligen ganska rädda för grönt. Jag brukar lägga på några ärter i bland på sonens tallrik…då stirrar han länge på dem och sedan någon längre på mig. Inte arg, bara stirr. Som att han tror att jag är telepatisk. Och vet du vad, jag är inte det!

PLING…facebook…Har ni ätit middag? Nä, inte än vill du ha lite middag? Nä bara kaffe, jag kommer nu ändå.

Telepati, just det. Det är så en del inom autismspektrat fungerar tänker jag….

DÖRR…där kom Cissi. Nä nu ska jag fika. Återkommer.

 

———————————————————————————————

DAGENS LÄRDOM

Njut när du kan. Imorgon kan det vara försent.

———————————————————————————————-

Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper

/Jessica Stigsdotter Axberg

 

Lyssna på blogginlägget här:

Pin It on Pinterest

Share This