Jag ler numera när jag hör om skolor som gör hemringningar.
Dels ler jag för att det inte händer mig själv längre. Det känns långt bort från den verklighet jag lever i idag.
Dels för att det är så dumt. Jättedumt faktiskt. Jag satt och fikade  med en god vän och hon berättade att hon och hennes son hade kollat igenom gamla mail och hittade ”en bunt” från längesen. De började läsa och garvade till faktiskt. Mailen innehöll på ett ungefär:

• Kan du vara vänlig att be din son inte stå på bänkarna. De ska man sitta på. Och han går faktiskt i 7an.
• Kan du vara vänlig att be din son att inte kasta mjölk i matsalen.
• Kan du be din son att inte vara så impulsiv.
• Kan du be din son att sitta still när han är i klassrummet…
osv.

Jag känner ju förstås igen allt. För så har det varit med min son också. Och min dotter. Med sonen var det lite värre eftersom han inte försökte passa in som dottern alltid gjort. Ett tips till dig som förälder – be dem samla ihop allt som händer i veckan och bara skicka på fredag eftermiddag. Då har du helgen på dig att smälta det som sagt och du kan säkert komma på några härliga svar. Här nedan kommer några förslag:
• Tack för ditt mail, jag har sagt till nu men skulle behöva din hjälp med följande: kan du be min son att ställa in disken i diskmaskinen? . Diskbänken hemma är helt överfull och så kan vi ju inte ha det. Tack på förhand!
• Tack för ditt mail, jag har sagt till nu men skulle behöva din hjälp med följande: kan du be min son att städa sitt rum? Det ser för jäkligt ut i hans rum och släkten kommer på lördag! Tack på förhand!
• Tack för ditt mail, jag har sagt till nu men skulle behöva din hjälp med följande: kan du be min son att göra läxorna hemma? Han verkar inte vara sugen på det och skolan är ju så viktig! Tack på förhand!
• Tack för ditt mail, jag har sagt till nu men skulle behöva din hjälp med följande: kan du be min son att sortera tvätten rätt? Sist hade han lagt en röd strumpa i vittvätten och hans pappa gillar inte rosa skjortor. Tack på förhand!
• Tack för ditt mail, jag har sagt till nu men skulle behöva din hjälp med följande: kan du be min son att lägga fjärrkontrollen på soffbordet? Jag är så trött på att leta efter den. Tack på förhand!

Jag kan hålla på hur länge som helst – det här blir ju absurt och kul.
Jag gör mitt jobb hemma och jag hoppas att du gör ditt jobb i skolan. Sen samverkar vi 😀

Ska vi säga så?

/MrsHyper

Pin It on Pinterest

Share This