Barn som sticker ut från normen kan oftare bli mobbade, eller bli mobbare. Jag kommer ihåg en fruktansvärt tuff situation från en föräldragrupp inom Attention för många år sen. Där satt vi och blev varse att vi hade både mobbaren och den mobbades föräldrar vid mötet. Hjärtslitande att höra bådas historier…

Jag ser mobbning i alla åldrar, jag ser det mot mina barn, och jag antar att de säkert hamnar på andra sidan ibland också. Det är den mobbade som bestämmer om man är mobbad eller inte. Det är inte den som mobbar som gör. Viktig skillnad det där.

För många år sen var det en kvinna som ”ville bli av med mig” i ett sammanhang. Hon tyckte inte att jag passade in.
Hon var faktiskt riktigt otrevlig. Jag bestämde mig dock ganska snabbt för att inte göra som hon. ”Kill them with kindness” hade jag hört talas om och gjorde just så. Jag var alltid trevlig, fast hon var otrevlig. Jag hittade alltid något positivt att säga fast hon kunde säga riktigt otäcka saker till mig, och om mig.  Jag tyckte förstås att det var jobbigt, men jag slet för att inte bli som hon. En dag ringde min svåger upp – som kände kvinnan – och berättade:
– Jessica, du har vunnit. Vet du vad hon sa till mig igår kväll? Jo, hon sa ”jag har försökt bitcha bort den där kvinnan så många gånger men det går ju inte, hon är alldeles för trevlig”.

Jag vann! Kill them with kindness.
/MrsHyper

Pin It on Pinterest

Share This