Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.

”Barn vill om de kan”

Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske inte alltid kan. Så säger Sara Melin, föreläsaren som kallar sig själv ”Lilla Speedos mamma”.

Lilla Speedo heter egentligen Ture och ni kanske har sett honom från SVT:s serie om adhd: ”ADHD extra allt”?

Efter att Ture fick sina diagnoser har Saras engagemang både för sin egen son och för andra barn med NPF bara vuxit. Idag reser hon runt och för barnens talan med förhoppningen att kunna ge dem bättre självkänsla och självförtroende, samt befria dem från känslan av att ständigt misslyckas.
– När jag var liten hatade jag att stå i rampljuset och blev generad av att läsa något högt. Idag föreläser jag om hur det är att leva med NPF i familjen, som adhd, dyslexi, Tourette och AST, berättar Sara för oss.

Sara har alltid varit intresserad av psykologi och människor, hon har gått utbildningar inom bland annat LAB (lågaffektivt bemötande) och MI (motiverande samtal). Men det är hennes farfar som från början gett henne värderingarna gällande bemötande.
– Farfar Olle var en medmänniska som lyssnade och inte var dömande. Från honom har jag lärt mig mycket om hur jag själv vill bemöta andra människor, säger Sara.

I framtiden, förutom att hon vill bli den bästa farmodern, önskar Sara sig att alla barn med NPF skulle få mer förståelse, bli lyssnade på mer, både i och utanför skolan.

Det skriver vi under på!

Mer info finns att läsa på: lillaspeedosmamma 

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

Läs fler intervjuer här

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Han arbetar för en suicidpreventiv skola
Han arbetar för en suicidpreventiv skola

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Han arbetar för en suicidpreventiv skola De vuxna måste se, förstå och ingripa när...

Pin It on Pinterest

Share This