Det finns en jättebra kortfilm som heter ”En krycka för själen” och den handlar om psykisk ohälsa.
På baksidan av DVD-filmen kan man läsa ”Jag hoppas att det ska vara lika naturligt att få ett kognitivt hjälpmedel som när man brutit benet och fått en krycka med hem”.  (Finns att få tag på som hjälpmedelsfilm exempelvis.)
Så klokt uttryckt.

Jag börjar ana att det kan vara så med min dotter. Hon får ofta ont i en arm eller en fot lagom till torsdagar då sjuksyster är på skolan. Jag tänker att det kanske är en strategi för att få gå undan en stund och prata med en vuxen om allt annat än krav. Hon vill också att vi ska linda foten eller armen eller vad det nu är som hon har ont i för tillfället. För då syns det. Och då får hon sympati, mer än hon brukar få.

Jag är dock rädd att det missbrukas för mycket och att andra till slut inte tror henne den dagen hon verkligen gör illa sig. Men för nu tycker jag att hon är smart, hon visar att hon behöver bli behandlad på ett annat sätt och det blir hon när hon har en lindad arm eller fot.

Glöm inte ta hand om din själ, den behöver också plåstras om ibland.

Pin It on Pinterest

Share This