Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Utvecklas utifrån sina egna förutsättningar, utan att vara för hård mot sig själv

Carolina Lindbergs engagemang för unga som inte kan bo hemma började i hennes egen familj när hon växte upp. Idag utbildar och handleder hon familjehem med NPF-kompetens.

Som liten växte Carolina Lindberg upp i en familj som tog emot barn med olik problematik. När hon senare på 90-talet läste specialpedagogik började hennes nyfikenhet om vad det var som var så provocerande med NPF-diagnoser och tanken om att människors hjärnor arbetar olika.
– Nu när det istället är så många som får NPF-diagnoser blir jag istället nyfiken på vad det kan säga om den tid vi lever i, berättar Carolina för oss.

Hon växte också upp med känslan att hon kunde bli vad hon ville. Den känslan har stannat kvar inom henne.
– Jag hoppas att många barn får uppleva den, tillägger hon.

Med känslan av att kunna bli vad hon vill, har Carolinas magkänsla och impulser lett henne till där hon är idag och istället för att sätta upp mål har hon låtit nyfikenhet och lust styra hennes riktning. Carolina är idag socionom, författare till många böcker om AST och handledare på AsphemAutismspecialiserade familjehem. Där fascineras hon av när människor hittar en balans i att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar utan att vara för hårda mot sig själva.
– Jag får mycket inspiration av de familjehem som jag samarbetar med. Vanliga familjer som gör känslomässigt och praktiskt utrymme för att ta emot och ta in en ung person i sitt hem, sin vardag och sina hjärtan. Jag tycker det är så fantastiskt modigt och generöst, säger Carolina.

I framtiden hoppas Carolina, förutom att få fortsätta finnas för dessa unga människor, att hon får möjlighet att skriva en avhandling. Till dess fokuserar hon sin nyfikenhet på myndigheternas syn på familjehemsuppdraget och på placerade ungdomars möjlighet till fritidsaktiviteter.

För mer info:
www.asphem.se
www.luvab.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Carolina Lindberg
Socionom och författare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This