Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!

De är lärarna som tror på att nyckeln till förändring, mindre konflikter och mer utveckling, finns i att få alla vuxna i barnens liv att förstå vad som är svårt.

Cajsa Jahn och Malin Reuterswärd är två lärare som specialiserat sig på att göra tillvaron bättre för ungar med NPF i skolan, genom att handleda och föreläsa om LAB och tydliggörande pedagogik.

De vill att barnens röster ska bli hörda.
– Genom att nå barnens alla vuxna, tror vi på förändring, mindre konflikter och mer utveckling, berättar de för oss.
När de själva var barn fantiserade de om att uppträda och att jobba på kontor.
– Vilket ju läraryrket är en kombination av, säger de båda två och skrattar.

Deras engagemang växte genom möten med specifika människor. En förebild är rapparen och artisten Petter, då han har berättat om hur kämpig skolan har varit, men att man ändå måste ha kul på vägen. De berättar att de provat olika metoder men efter första mötet med Bo Hejlskov blev LAB självklart även för dem.
– När vi sedan träffade Anna Sjölund utvecklades vi mycket och vi började skriva böcker tillsammans. säger Cajsa och Malin nickar instämmande.

Cajsa och Malin föreläser också, framförallt om NPF-pedagogik.
– En gång var vi i riksdagen och skulle föreläsa och då fastnade vi i säkerhetskontrollen med alla våra hjälpmedel, säger Cajsa och skrattar.

Tack vare deras engagemang, har de även författat ett flertal böcker och pedagogiskt material som handlar om NPF-pedagogik.
– Våra mål för framtiden är att skriva fler böcker, tillägger de.

Det hoppas vi på MrsHyper att de gör.

För mer info:
www.jahnreutersward.se

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Cajsa Jahn & Malin Reuterswärd
Lärare och föreläsare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This