Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Han höll sin dröm hemlig. På grund av sin dyslexi.

Hans livs stora dröm höll han hemlig på grund av sin dyslexi. I dag har nått den och är leg. psykolog, författare och forskare.

Som liten hade Torbjörn Vestberg en dröm om att bli psykolog men på grund av sin dyslexi trodde han inte att det var möjligt, så han behöll drömmen hemlig, tills han vid dryga 40 år till slut utbildade sig till psykolog.

Som barn förlorade han förtroendet för vuxna och letar därför fortfarande efter förebilder.
– Men jag berörs av människors enskilda handlingar. Modet att våga stå upp för sin sak, trots rädsla och svaghet, inger respekt, säger Torbjörn.

Han har varit kantor i Shanghai, han är utbildad pastor men det var hjärnan och idrotten han ville arbeta med. Torbjörn är idag forskare på KI och önskar att hans forskning leder till att människor kan nå sina livsmål.
– Jag skulle vilja att min forskning gjorde så att människor fick fler konkreta metoder och verktyg för att bygga kompenserande strategier, i syfte att nå sina livsmål, berättar Torbjörn för oss.

Torbjörn både forskar och skriver om hur de exekutiva och kognitiva funktionerna i hjärnan har betydelse inom fotboll och andra verksamheter med krav på blixtsnabbt beslutsfattande.
– I min senaste bok ”Hjärnboll” skriver jag om vad som händer i hjärnan hos fotbollsspelare, tillägger han.

Torbjörn berättar vidare för oss att hans filosofi har alltid varit att försöka leva efter devisen att ”sätta livet före läran”.
– Att försöka tvinga upp dörrar eller stå och tjura utanför en stängd dörr har aldrig varit min melodi, säger Torbjörn.

Avslutningsvis lägger Torbjörn till att han i framtiden skulle vilja flytta ut på landet och leva efter naturens växlingar och solens upp och ner gång, samt bli självförsörjande på protein.
– Och jag önskar också att människor i framtiden skulle bli mindre dömande och trångsynta, tillägger han.

Vi kan inte göra annat än att instämma!

För mer info:
www.torbjornvestberg.com

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

Torbjörn Vestberg
Leg. psykolog, författare och forskare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This