Observera att det här inlägget är från 2017

Innan sommaren skulle vår dotter, 10 år, hälsa på en kompis på en plats där hon aldrig varit förut. Hon tog bussen till skolan och sedan gick de tillsammans hem till kompisen när dagen var slut. Frid och fröjd. Tänkte vi!

Men när hon skulle hem så gick hon plötsligt vilse. Och ringde oss i förtvivlan.

– Jag vet inte var jag är och jag vill inte missa bussen hem! Den går ju bara en gång i timmen!

Vi hade tidigare sagt att vi kunde hämta men hon ville prompt ta bussen. Och där stod vi hemma och visste inte var hon var, hon visste inte var hon var och hon hittade inte tillbaka till kompisen. Men tack vare en app kunde vi se exakt var hon var. Förutsättningen var ju att hon hade batteri kvar och 3G såklart.
Vi kunde se att hon skulle fortsätta röra sig framåt och när hon plötsligt vek av åt fel håll kunde vi korrigera henne fram till busshållplatsen. Och så tog hon bussen hem och var en erfarenhet rikare.

Vi har ju appen installerade på hela familjen och det är toppen, för när maken lämnar huset och glömmer säga till mig att han gör det (han är väldigt glömsk… ) så får jag en pling i telefonen att han åkt iväg och även när han kommer hem. Man kan ju delvis stänga av den också som sonen, han brukar stänga av gps’n så att det inte drar ström, han blir mer hemlig då.

Hurra för appen Life360, finns för både iPhone och Android. 😀

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This