Läxor kan ju vara riktigt trist och utan motivation så blir det tråk för både vuxna och barn. När sonen var liten var han till och med så omotiverad att skriva ut hela talen i matten att han bara skrev svaren. Hans lärare, Carin, försökte hjälpa honom genom att sitta bredvid, skriva första siffran osv. Hon kämpade verkligen för att hitta ett sätt att nå honom. Men det möttes alltid av ett sådant otroligt motstånd. Victor kunde för sitt liv inte förstå varför det var så viktigt att ställa upp talet (skriva det), eftersom han förstod och räknade ut allt i huvudet. Glasklart!

En dag när jag hämtade Victor så såg Carin riktigt nöjd ut och jag frågade självklart vad som hade hänt.
– Idag kom jag på det, sa hon och fortsatte, jag sa till Victor att jag inte förstod varför svaret blev som det blev och att jag var jättedålig på matte. Så jag bad honom att förklara för mig hur han kom fram till svaret.
– Va, fattar du inte? Hade han svarat och ställt upp talet, förklarat för Carin hur man gjorde och varit jättenöjd.
– Åh vilken bra mattedetektiv du är, du har nu bevisat för mig hur du kom fram till svaret.
– Är jag en mattedetektiv? hade Victor frågat.
– Jajemen, det är du Victor, den bäste skulle jag vilja påstå.

Bästa knepet någonsin – senare fick vi Victor att bli geografi-detektiv, svenska-detektiv, bild-detektiv osv. Det var helt enkelt ett vinnande koncept under många år. Så här hemma gjorde vi inga läxor, vi ägnade oss åt detektivarbete.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This