Ikväll har jag varit på en föreläsning om ocd och det är vanligt att man har det samtidigt som man har adhd/add, Asperger, Tourette eller Bipolär. Jag frågade vad skillnaden var på tvång inom Tourette och de tvång som man har med ocd och skillnaden ligger i ångesten. Har man mycket ångest när man har sitt tvång så är det ocd och inte Tourette. För att ett tvång ska benämnas som ocd ska tvånget dessutom ta 1-1,5 timme / dag. Pust vad tufft, och tänk om man då har en eller flera diagnoser till det. Inte helt lätt.

Jag älskar att gå på föreläsningar eftersom man får ta del av både fakta och personliga berättelser. Och att man får ställa frågor direkt till personerna som besitter kunskapen själv. Kunskap är makt och jag vill veta så mycket som möjligt om allt. Men ibland varken orkar eller vill jag ge mig iväg hemifrån och då kollar jag på föreläsningar på webben. Här kommer en lista över några av de föreläsningar/filmer jag sett och rekommenderar varmt.

Attentions Youtube-kanal» 

Svenny Kopp om flickor med adhd. Del 1»

Svenny Kopp om flickor med adhd. Del 2»

Bo Hejlskov Elvén – lågaffektivt bemötande Del 1»

Bo Hejlskov Elvén – lågaffektivt bemötande Del 2»

Lotta Abrahamsson – ADHD – hjälp hur gör man? Del 1»

Lotta Abrahamsson – ADHD – hjälp hur gör man? Del 2»

Lotta Abrahamsson – ADHD – hjälp hur gör man? Del 3»

Malin Roca Ahlgren – Coolt med adhd »

Anja Wikström – Ingen familj är en ö»

Till dig som inte har adhd »

Falling letters (bokstavsbarn) »

Jacob Barnett: Forget what you know »

TedX – nästan allt gillar jag där, men det här är den senaste höjdaren:

Daniel Tammet: Different ways of knowing »

Temple Grandin: The world needs all kind of minds »

Tipsa mig gärna om fler videos 😀

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

 

Pin It on Pinterest

Share This