Om man har adhd passar man bara med andra som har adhd? Det skulle innebära att bara var tjugonde (5%) skulle passa… Och nästa hinder blir att hitta likasinnade inom den gruppen, för bara för att man har adhd så är man inte som andra som har adhd. Nä man är lika olika som alla andra är. Man kanske delar samma svårigheter, ja, men inte alltid samma lättigheter…
De egenskaper man är född med passar såklart med andra som har likadana egenskaper, oavsett om de har adhd eller inte. Egenskaperna är antagligen bara förstärkta, lite som att ha plusmeny på allt.

Det finns de som hittar en fritidssyssla som frälser dem, som sport, musik, dans, konst eller en annan hobby. Vår son har alltid haft datorn, med spel och nu på senare år – programmering. Och vi har precis hittat Hello World! 

Hello World har blivit en viktig del i vår familj. Så här beskriver de sig själva:
”Hello World! är en allmännyttig ideell förening som har i syfte att främja digitalt skapande. Det gör vi genom att ordna läger och meetups på skollov och helger för barn och ungdomar från hela Sverige. Meeetup är till för dig (från 8-18) år som vill prova på digitalt skapande för första gången, eller för dig som redan kommit en bra bit på väg! Våra ledare, tjejer och killar som pluggar data/IT och pedagogik, utvecklar lägerinnehåll samt inspirerar och tar hand om våra deltagare under såväl läger som meetups.”

Varje söndag träffas de på olika platser, de som stöttar Hello World byter helt enkelt av varandra. Jag trodde att det skulle vara tufft att byta plats varje söndag, men är intresset tillräckligt stort verkar det inte vara något hinder alls. Vår son kunde till och med åka kommunalt med, för honom, en helt främmande familj och ändå känna sig trygg. Då är man intresserad. Superintresserad!

Nu ska sonen vara med i ett lag i Hack for Sweden – och det är fantastiskt att se hur han växer av att få delta med sitt största intresse med likasinnade. Och han är jäkligt vass dessutom!

Alla behöver få hitta likasinnade och tvillingsjälar, det stärker oss.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg
Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This