ADHD-tips #51. Ta hand om dig själv! Det tjänar alla på!

av | feb 20, 2017

Det är superenkelt – tar du som förälder eller anhörig inte hand om dig så kommer du att stupa och gå rakt in i väggen. Och då stupar säkert hela familjen. Så du måste ta hand om dig. Du måste. Jag vet inte vad du behöver, men jag har alltid sett till att göra saker som jag mår bra av. Oavsett om mina barn tycker att jag är självisk eller dum som inte är hemma med dem. Eller om omgivningen tycker det ena eller andra om att jag utvecklar mig genom att utbilda mig som terapeut, inspirera mig som föreläsare eller gå kurser i företagande. Jag har behövt det för att överleva.

Ikväll har jag varit på 4goods kvällsevent ”Making a change”. Jag blev fantastiskt inspirerad av Sanna Bråding som berättade om sitt liv som hon skrivit om i boken ”Lite för mycket av allt” och kommande föreställningen med samma namn. Det hon berättade om fick mig att inse att det finns inga avgrunder som är så djupa att vi inte kan ta oss upp igen. Jag lyssnade på Suad Ali som är kvotexpert på migrationsverket – ”Supertalangen som gör världen bättre!” som möter rasism dagligen med ett skarpt sinne och vassa kommentarer. I love it! Sedan var det bensträckare med mingel och snacks som efterföljdes av Alice Bah Kuhnke som är kultur- och demokratiminister som använder ”Mod och passion!” som ledord. Vilka härliga tips man fick! Kvällen avslutades med Susanne Dalsätt som blev müslidirektör och hälsoinspiratör efter att hon höll på att utveckla diabetes 2, dessutom har hon genomfört fyra inronman… Power!

Nu är jag fulladdad med energi och hopp och egentid! Hoppas att du också finner ett sätt att ladda dina batterier.

Bjussar på en gammal bild som jag gjorde för längesedan!

Kram!

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017
[mailerlite_form form_id=1]

 

Keywords

 

Läs fler blogginlägg här

De osynliga flickorna
De osynliga flickorna

2 april. VärldsautismdagenDe osynliga flickorna Att stå framför en klass på 30 barn eller tonåringar som ensam vuxen och se alla och kunna/hinna med att bemöta dem var och en med sina behov är inte lätt. De som hamnar mellan stolarna blir ofta de tysta, inåtvända...

Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari
Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari

Vård- och insatsprogrammen (VIP), lansering idag - 11 februari En nationell arbetsgrupp med deltagare från regioner och kommuner med spridning över landet har arbetat fram Vård- och insatsprogrammet för adhd. Arbetet sker inom ramen för Nationellt programområde...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Funka med adhd – Jessica blir intervjuad
Funka med adhd – Jessica blir intervjuad

Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar är rätt. Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper. I min familj finns det flera...

Pin It on Pinterest

Share This