Att få en diagnos betyder ju inte att nu är allt löst, nu kommer ingenting längre att vara ett problem. Det är liksom klappat och klart. Inte? Nä, för det är nu det stora jobbet börjar, det som aldrig tar slut, men det vet man inte förrän det har gått en tid.

Jag har ofta funderat på vad som hade varit viktigast för mig som förälder att veta när min son fick sin adhd-diagnos. Så klart behövde jag veta allt om diagnosen, allt om behandlingar och all annan fakta. Jag har funderat på vilka faktorer som hade påverkat mig gott, och som hade sparkat mig lite mer framåt när det kändes som att jag bara stod och stampade.

Här kommer den korta listan över vad jag hade behövt, förutom sömn och tålamod förstås…

9 saker jag hade behövt höra när min son fick sin adhd-diagnos.

1. Förståelse att detta inte är brist på föräldraskap

2. Förståelse från skolan.

3. Tips och råd hur man kan göra hemma, på skolan, på fritids.

4. Tips på bemötanden till andra föräldrar.

5. Att omgivningen vågade ställa sk dumma frågor.

6. Förståelse för att det inte finns en one-size-fits-all-lösning. ADHD är olika för alla.

7. Att någon frågade mig vad jag behövde. Hur jag mådde.

8. Kunskap om att KMR och Scientologerna skriver sjukt mycket felaktigt om adhd.

9. Jag behövde förstå att mina vänner och omgivningen inte kan förstå allt. Jag behövde och behöver inte frälsa hela världen.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

 

Pin It on Pinterest

Share This