ADHD-tips #65. Nio saker jag hade behövt höra.

av | mar 6, 2017

Att få en diagnos betyder ju inte att nu är allt löst, nu kommer ingenting längre att vara ett problem. Det är liksom klappat och klart. Inte? Nä, för det är nu det stora jobbet börjar, det som aldrig tar slut, men det vet man inte förrän det har gått en tid.

Jag har ofta funderat på vad som hade varit viktigast för mig som förälder att veta när min son fick sin adhd-diagnos. Så klart behövde jag veta allt om diagnosen, allt om behandlingar och all annan fakta. Jag har funderat på vilka faktorer som hade påverkat mig gott, och som hade sparkat mig lite mer framåt när det kändes som att jag bara stod och stampade.

Här kommer den korta listan över vad jag hade behövt, förutom sömn och tålamod förstås…

9 saker jag hade behövt höra när min son fick sin adhd-diagnos.

1. Förståelse att detta inte är brist på föräldraskap

2. Förståelse från skolan.

3. Tips och råd hur man kan göra hemma, på skolan, på fritids.

4. Tips på bemötanden till andra föräldrar.

5. Att omgivningen vågade ställa sk dumma frågor.

6. Förståelse för att det inte finns en one-size-fits-all-lösning. ADHD är olika för alla.

7. Att någon frågade mig vad jag behövde. Hur jag mådde.

8. Kunskap om att KMR och Scientologerna skriver sjukt mycket felaktigt om adhd.

9. Jag behövde förstå att mina vänner och omgivningen inte kan förstå allt. Jag behövde och behöver inte frälsa hela världen.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017
[mailerlite_form form_id=1]

 

Läs fler blogginlägg här

De osynliga flickorna
De osynliga flickorna

2 april. VärldsautismdagenDe osynliga flickorna Att stå framför en klass på 30 barn eller tonåringar som ensam vuxen och se alla och kunna/hinna med att bemöta dem var och en med sina behov är inte lätt. De som hamnar mellan stolarna blir ofta de tysta, inåtvända...

Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari
Vård- och insatsprogrammen (VIP) – lansering idag 11 februari

Vård- och insatsprogrammen (VIP), lansering idag - 11 februari En nationell arbetsgrupp med deltagare från regioner och kommuner med spridning över landet har arbetat fram Vård- och insatsprogrammet för adhd. Arbetet sker inom ramen för Nationellt programområde...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Funka med adhd – Jessica blir intervjuad
Funka med adhd – Jessica blir intervjuad

Allt som inte funkar är fel. Allt som funkar är rätt. Mixa ihop tjugo års erfarenhet som ArtDirector och grafisk formgivare, en hyperaktiv mamma med ett engagemang, nyfikenhet och en otrolig vilja att hjälpa. Där har du mig, MrsHyper. I min familj finns det flera...

Pin It on Pinterest

Share This