Jag gick två dagars-kursen i höstas och den är jättebra. Jag skulle önska att alla som jobbar med människor på något sätt fick gå den kursen. Det borde vara default! Kursen är både basic och djup. Du får massor av bra kunskap om olika diagnoser, trauman, missbruk och annat som kan påverka oss människor att må dåligt. Och sedan får du också träna på hur du kan hjälpa till om du träffar på någon som mår riktigt dåligt. Du kanske träffar dem personligen men det kan också vara så att du träffar på dem på nätet.

Många gånger har jag stött på människor som mår jättedåligt på internet, tex i facebookgrupper. Och det känns grymt tryggt att veta att man gör rätt. Ibland har jag känt att jag inte kan hjälpa personen och får inte tag på någon annan som kan hjälpa till då har jag kontaktat mind.se och deras chattgrupp. Då har jag kunnat chatta med en person hos mind som hjälpt mig att lotsa personen jag har kontakt med. Det känns mindre ensamt och det känns fantastiskt när man kan hjälpa människor att ta ett steg i rätt riktning för att kunna hjälpa sig själva.

Ibland behöver man även använda tekniken i sitt eget hem, och då är det viktigt att man får stöd.

Läs mer om kursen här»

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Vill du prenumerera på MrsHyper?

Fyll i nedanstående så skickar jag ut en påminnelse då och då!
Vänliga hyperhälsningar / MrsHyper

Vänligen vänta...

Tack för att du vill få en liten påminnelse då och då!

 

Detta är inlägg, 1, dag 11 i intitiativet #blogg100 som går ut på att skriva minst ett blogginlägg om dagen i 100 dagar, med start den 1 mars 2017. Om du vill veta mer om adhd och asperger och de olika strategier som finns så följ MrsHyper på webben eller skicka ett mail, men gör det fort, innan du blir distraherad och glömmer bort det : )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumeration på nyhetsbrev

Fyll i nedanstående så skickar jag ut en påminnelse då och då!
Vänliga hyperhälsningar / MrsHyper

Vänligen vänta...

Tack för att du vill prenumerera!

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.