Pi-dagen idag! Dagen är även känd som Matematikens dag, och infaller den 14 mars varje år, eftersom datumet skrivs med månaden först – 3/14 med engelskt datumformat – och 3, 1 och 4 är de första värdesiffrorna av pi – 3,14.

Människan har känt till talet pi sedan omkring 2 000 före Kristus. I dag har man med hjälp av datorer lyckats räkna ut 22,5 biljoner decimaler av det oändliga talet. Det du!

Jag har själv alltid gillat siffror, jag har haft lätt för mig att memorera och komma ihåg siffror. Men jag kommer bara ihåg 10-12 siffror av pi-talets decimaler…och det finns de som kommer ihåg 10 000-tals siffror. Så… varför ska man fira idag då? Tja, lite fest på en vardag kan väl aldrig vara fel? Och vad kan man göra för att fira denna dag då?

Jo, man kan:
• leka minneslekar med familjen och se om man kan komma ihåg fler siffror tillsammans. Tex alla får memorera fyra siffror var i ordning, upprepa och ta fyra var till. Se hur långt ni kommer.

• leta efter sitt personnummer eller telefonnummer bland dessa siffror» Jag hittade mitt personnummer någonstans i mitten……

sjunga Pi-sången» Bra för att lära sig memorera ett gäng också, prova och gläns för omgivningen i morgon.

eller som vi gjorde ikväll, baka en paj (pie) antingen som middag eller till efterrätt. Vi gjorde plättpajer i muffinsformar i ugnen. Skrev Pi-tecknet med hallonsylt och åt. Middag och efterrätt på en och samma gång. Mums!

Man kan så klart vara helt rebellisk också – lösa ett korsord istället. 😀

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This