Det är ju inte klokt vad svårt det var att få födelsedagskalas att funka förr i tiden. Det var flera år när sonen var liten som det totalt sket sig och kalasen slutade i frustration och tårar. Vi var tvungna att omvärdera hela konceptet.

Till exempel fanns det en tid då sonen vägrade vara närvarande när alla kom. Det blev alldeles för många intryck att träffa alla på en gång. Så istället fick alla som ville hälsa på honom gå en trappa upp, lite då och då, knacka på och hoppas på att bli insläppt och få möjlighet att gratta personligen. Vi hade förberett släkt och vänner på det så det var inget konstigt. Ja, första gången var det lite ”awkward” men sen blev det norm. Vi kom på att han kunde gå ned då och då för att hämta ett paket, öppna det och gå upp igen. Det funkade superbra!

Det finns egentligen ingen födelsedag som har varit den andra lik. Det vill säga, vi har fått känna efter vad som gällt varje födelsedag för att se vad som funkat just då. Vi har justerat, vi har avbokat, vi har kört hela varvet, vi har kämpat, vi har våndats och vi har ändå alltid hittat sätt att fira på som funkat.

Det finns inte ETT rätt sätt, det finns massor. Det vi har kommit fram till som har varit framgångssagan i vår familj, inte bara när det gäller födelsedagsfirandet, det är att vi aldrig står still. Vi är som den där motståndaren i boxning som rör på fötterna hela tiden och har fullt fokus på motståndaren, beredd och fokuserad på varje rörelse. Men i vårt fall har det gällt våra barn, våra medföljare.

Mitt adhd-tips – som säker passar väldigt många med adhd av just det skälet är – stå aldrig still! Förändra dig eller situationen om du måste och se till att du är en vinnarskalle, vinn matchen. Ibland förlorar man ett slag men man vinner kriget.

Love, peace and adhd! And birthdays 😀

PS. den här bilden gjorde jag för några år sedan på Jippieserien – om du känner igen den DS.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This