”Istället för att fråga varför en person försover sig tre dagar i veckan kan man fråga hur personen gör för att lyckas komma i tid två av dagarna”
Johan Bysell”

Observera att det här inlägget är från 2017

Det är lite som att ställa sig frågan om glaset är halvtomt eller halvfullt. Mycket i livet kan handla om inställningen. Kan man vrida på ett fel så att det blir ett rätt?

När sonen var yngre var hela hans värld fylld av oändliga rader av fel, korrigeringar och rättningar. Det fanns knappt någon plats alls där någon sa till honom hur bra han var. Vi föräldrar letade intensivt efter att få ge beröm och boosta honom. Och tänker man länge på något brukar man ju komma på något i alla fall och till slut kom vi nåt. Vi började att berömma alla försök och initiativ oavsett utgången. Det gav resultatet att Victors ångest minskade. Han började känna att han faktiskt kunde lyckas med något. Och det gjorde att han började lyckas mer och mer, som en god spiral. och det var fantastiskt härligt att få vara med om.

En helt annan sak, men ändå så lik, en väninna berättade häromdagen om ett besök i en butik där expediten sa:
”Men vilken tur ni har att ni är här idag, idag när det är så folktomt då kan ni ju se och titta på allt.”
Istället för att expediten grämde sig över en tom butik gav hon besökarna känslan av exklusivitet. Det är att hitta rätt istället för fel.

Uppmaning – vänd på allt för att hitta alla rätt.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This