Observera att det här inlägget är från 2017

Hur är det möjligt att jag har missat denna sjukt supersköna tjänst? Jag letar ofta appar för olika saker. Både för eget behov men också av nyfikenhet vad som finns på marknaden.

AppSök.se är ett professionellt analysverktyg med tillhörande analysmetod av appar.

Allt fler människor med olika former av funktionsnedsättning söker idag efter appar som stöd i vardagen. Och här kan behandlare/rådgivare hitta rätt information om apparna som finns idag. Det vill säga information om de appar som har granskats. Spana in listan över granskningar på gång, har du en app eller känner till en app som bör hamna här så tipsa AppSök om det.

Tillgänglighetsområden som AppSök fokuserar på är: Visuell tillgänglighet, Auditiv tillgänglighet, Kognitiv tillgänglighet, Motorisk tillgänglighet, Taktil tillgänglighet, Användbarhet och kvalitetsfaktorer, Samverkan emellan enhetens hjälpmedelsfunktioner och appen.

Tex under Vardagsstöd hittar jag den gamla godingen Timstock, under Fritid och Hälsa White Noise Free och under Pedagogik och träning hittade jag Sensory Splodge1. Den senaste de hade granskat var Digital to Analog Clock.

Missa inte chansen att få tag i bra appar som du har behov av. Och som du kanske inte visste att du hade behov av.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

 

 

Pin It on Pinterest

Share This