Observera att det här inlägget är från 2017

Vem tycker det är kul att städa sitt eget rum? Det är i så fall roligare att städa någon annans rum. När jag var liten älskade jag att städa i skafferiet, eller i mammas garderob eller i källarförrådet. Mitt eget rum var ju dock inte lika spännande.

Mina barn tycker inte om att städa sina rum. De tycker inte heller att det är kul att städa någon annans. Jag tror helt enkelt att jag hade för mycket tid när jag var barn och dessutom ingen tv, dator eller mobiltelefon heller… ja, det var inte lätt på 70-talet helt enkelt 😀

Men det går att göra lite roliga grejer med städning. Några exempel:
• Ta tid på att plocka ur disken och sätt upp en ”snabbast”-lista på kylskåpet.
• Para ihop strumpor och se vem som får flest par.
• Vem viker en t-shirt snabbast, snyggast, minst, störst, flest vikningar…
• Klara, färdiga, putsa fönster. (Inte att rekommenderas pga slarv, men det är kul)
• Ha färgpluppar på alla spel och på respektive hylla, då vet du ATT de får plats och VAR de ska vara. (Gäller ju alla prylar, inte bra spelen.)
• Sätt på en kul låt och ”städa rent golv” innan låten tar slut!
…eller ställ en äggklocka på en halvtimme och städa så mycket ni orkar. Sedan är ni lediga resten av dagen.

Och vill ni ha ännu fler idéer tycker jag ni ska läsa Tina Wimans inlägg om ett städspel!
Helt enkelt underbart.

Med vänliga hyperhälsningar
MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Missa inte 100 bästa adhd-tipsen. Ett adhd-tips/dag 100 dagar i följd med start 1 januari 2017

Pin It on Pinterest

Share This