Sista veckan har det delats många artiklar i ämnet och jag är, som alltid, skeptisk. För jag vill veta mer än det jag får läsa om. Jag vill att spelet skall ha testats på fler än 80 för att det ska gälla ”alla med ADHD”.

Men jag tycker också att det är oerhört intressant. För tänk om det kunde vara så här, att spel hjälper oss att förändra banor i hjärnan som ”hamnat fel”. Hjärnan är grym på att återställa sig. Vi vet i dag att om vi är med om en trafikolycka och en stor del av hjärnan blir skadad så kan andra delar av hjärnan kompensera det. Det vet vi idag och det är så coolt. Men vi vet egentligen inte vad det är som händer, men det händer.

ADHD däremot är inte en hjärnskada i den bemärkningen och jag är verkligen intresserad att veta mer om hur dopamin- och noradrenalinbrist kan påverkas av spel.

Här kommer några kommentarer och länkar som jag hittat den senaste tiden:

…”– Vi vill att det klassas likt Adderall och andra receptbelagda mediciner, säger Akili Interactive Labs vd Eddie Martucci till MedCityNews.com och fortsätter:
– Vårt mål är att göra det här till digital medicin.”… Läs mer på aftonbladet.se»

…”– Det finns flera mindre studier där man har visat att både barn och vuxna blir bättre på olika saker med den här typen av spel och att förbättringen kan överföras till andra saker utanför spelet. Det som saknas är kliniska studier och det är det som man gör nu, säger Almira Thunström.”… Läs mer på Ny teknik»

…””We’ve developed a set of proprietary adaptive algorithms that allow the device to automatically personalize the treatment to a particular individual without the need for a doctor,” Martucci said.”… Läs mer på CBS News»

…”Software-based “digital therapies” of the kind pioneered by Akili are part of a growing range of mobile technologies aiming to test and in some cases even enhance mental health. ”… Läs mer på Financial Times »


DAGENS LÄRDOM
All teknologi kanske inte är av ondo 😀


 

Med vänliga hyperhälsningar

MrsHyper
/Jessica Stigsdotter Axberg

Pin It on Pinterest

Share This