Föreläsningar förr

Jag tycker att föreläsningar ska vara inspirerande och lärande på en och samma gång.
Eftersom jag vill adhd-frälsa världen och det kan vara ett tungt ämne för många så blandar jag in mycket humor. För jag tror att vi behöver kunna skratta åt det jobbiga, för att komma vidare och göra det lättare.

Några föreläsningsförslag kommer här:

bemotandeBemötande – När man vill ha ett möte som gör skillnad.
1,5 timme, frågestund ingår.

Den här föreläsningen passar perfekt om du jobbar inom skola, kommun och landsting.

Ok, du vet ungefär vad adhd och Aspergers Syndrom är, du vet i stora drag vad det innebär och vilka i din omgivning som har det.
• Men hur gör du nu?
• Finns det ”bemötande-trix”? Och vilka i så fall?
Jag varvar föreläsning med berättelser om olika bemötande vi har fått med fakta, och vad som skiljer ut de goda möten mot de mindre lyckade.

Offertförfrågan eller bokning, via mail hello@mrshyper.se.


AnhorigutbildningFöreläsning för Skola
2,5 timmar, frågestund ingår

Tips och idéer till hur man bemöter barn med adhd eller med problematik som påminner om adhd. Jag svarar på frågor som: Vad är adhd? Vad är Asperger? Vilka tecken finns det? Hur bemöter man föräldrarna? Vad kan du som lärare göra?

Jag kommer till er och berättar om mina erfarenheter och vad jag har lärt mig om bemötande mellan skola, barn och föräldrar. 2-3 timmar tar föreläsningen inklusive frågestund och när ni går därifrån skall ni känna att ni kan skapa en förbättring och förändring med enkla medel.

DEL 1: ”Adhd och andra bokstavskombinationer”
Generellt perspektiv – de ”vanligaste” NPF-diagnoserna (NPF – NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar) presenteras med dess skillnader. Mest fokus på adhd och Asperger, men även genomgång av Tourette, OCD, Dyslexi och Dyskalkyli.

Bensträckare 15 min

DEL 2: ”Jippi, jag har adhd!”
Personlig berättelse om hur vi familjen levde före adhd-diagnosen och hur det blev efteråt. Sonen gick från att vara bråkstake till mönsterelev i skolan. Detta och hur man löser svåra situationer och konfrontationer berättar jag mer om. Jag ger tips hur man kan tänka/förhålla sig till barn (och vuxna) som har behov av större stöd och förståelse. Och jag ger exempel på massor av listor som kan lösa många problem.

Offertförfrågan eller bokning, via mail hello@mrshyper.se.


Lunch-föreläsning – 20 minuter föreläsning
+ 10-20 minuter frågestund. Välj 1 eller 2.

1) Föreläsning som berättar kort om adhd – och varför diagnoser är så viktigt. Mest fokus om adhd. Strategier hemma och i skolan. Jag pratar också om flera diagnoser som ligger i närheten av adhd-spektrat. Jag avslutar med en checklista som vi alla har nytta av att ha med oss när vi möter nya människor.

2) Generellt perspektiv – jag presenterar de ”vanligaste” diagnoserna och dess skillnader. Mest fokus på adhd. Jag ger tips hur man kan tänka/förhålla sig till ”besvärliga och krångliga” barn och vuxna. Jag tar även upp frågan om medicinering eller inte. Jag avslutar med en checklista som vi alla har nytta av att ha med oss när vi möter nya människor.

Offertförfrågan eller bokning, via mail hello@mrshyper.se.


Längre föreläsningar från 40 min till 2 timmar

Föreläsning: ”Jippi, jag har adhd!”
Sonens glädje och positiva bild på sin diagnos kom från fantastiskt stöd från vård och skola. Men också från oss i familjen som tidigt lärde honom om att se det som en tillgång och inte ett problem. Sonen gick från att vara bråkstake till mönsterelev i skolan. Detta och hur man löser svåra situationer och konfrontationer berättar jag mer om.

Föreläsning: ”Adhd och andra bokstavskombinationer”
Den här föreläsningen riktar sig till dig som inte vet så mycket om NeuroPsykiatriska Funktionsnedsättningar (NPF). Jag förklarar flera förkortningar inom NPF och gör en beskrivning av vad de olika diagnoserna innebär för personen och för omgivningen. Ger tips på hur man bemöter människor som man själv anser vara ”annorlunda” och hur man kan underlätta till dialog.

Offertförfrågan eller bokning, via mail hello@mrshyper.se.

Pin It on Pinterest

Share This