Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Göra något stort för både individ och mänsklighet

David Edfelt är expert på problemskapande beteende i förskolan. Privat drömmer han om ett större lugn och att skriva en barnbok.

David Edfelt är psykologen som kämpar för att de unga med NPF och psykisk ohälsa ska bli bättre förstådda och mer respekterade i samhället.

– Jag beundrar personer som gör något större för andra, alltifrån individen till mänskligheten, för jag skulle vilja att alla barn, ungdomar och andra med funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa skulle bli förstådda, respekterade och få en bättre tillvaro, berättar David för oss.

När David var liten, lyssnade han ofta till de vuxnas samtal. Kanske var det dem som ledde honom in på vägen han gått fram till idag?

Idag handleder David pedagoger och boendepersonal samt undervisar på Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet.

David skriver också litteratur, främst om problemskapande beteende, hjärnans utveckling, och tydliggörande pedagogik i förskolan. Han säger dessutom att han fortfarande har många oskrivna böcker.

– Det skulle också vara roligt att skriva en barnbok, tillägger han.

Vi ser fram emot fler böcker av David och hoppas att han även hittar det större lugn som han jobbar på att finna.

För mer info:
www.provivus.se/

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

David Edfelt
Psykolog och författare

Läs fler intervjuer här

”Barn vill om de kan”
”Barn vill om de kan”

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av deras egna budord.”Barn vill om de kan” Vi måste lyssna mer på barnen och förstå att de vill men kanske...

Mer öppenhet för att olika är bra!
Mer öppenhet för att olika är bra!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Mer öppenhet för att olika är bra! För en sådan framtid arbetar Anki. Med Bang som...

Fler Stora Dagar med glädje till barnen
Fler Stora Dagar med glädje till barnen

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Fler Stora Dagar med glädje till barnen Hon är livsnjutaren där glädje fyller en...

Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap
Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Stödinsatserna för att unga inte ska hamna i utanförskap. Att skolfrånvaro oftast...

Pin It on Pinterest

Share This