Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.

Göra något stort för både individ och mänsklighet

David Edfelt är expert på problemskapande beteende i förskolan. Privat drömmer han om ett större lugn och att skriva en barnbok.

David Edfelt är psykologen som kämpar för att de unga med NPF och psykisk ohälsa ska bli bättre förstådda och mer respekterade i samhället.

– Jag beundrar personer som gör något större för andra, alltifrån individen till mänskligheten, för jag skulle vilja att alla barn, ungdomar och andra med funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa skulle bli förstådda, respekterade och få en bättre tillvaro, berättar David för oss.

När David var liten, lyssnade han ofta till de vuxnas samtal. Kanske var det dem som ledde honom in på vägen han gått fram till idag?

Idag handleder David pedagoger och boendepersonal samt undervisar på Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet.

David skriver också litteratur, främst om problemskapande beteende, hjärnans utveckling, och tydliggörande pedagogik i förskolan. Han säger dessutom att han fortfarande har många oskrivna böcker.

– Det skulle också vara roligt att skriva en barnbok, tillägger han.

Vi ser fram emot fler böcker av David och hoppas att han även hittar det större lugn som han jobbar på att finna.

För mer info:
www.provivus.se/

/Malin Roca Ahlgren
Skribent, författare

 

David Edfelt
Psykolog och författare

Läs fler intervjuer här

Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!
Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt!

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Glöm inte att ha kul på vägen, även om livet är kämpigt! De är lärarna som tror på att...

Snällhet löser många problem
Snällhet löser många problem

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Snällhet löser många problem Hon är journalisten som lever med afantasi,...

Idrotten är ett vaccin mot utanförskap
Idrotten är ett vaccin mot utanförskap

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.Idrotten är ett vaccin mot utanförskap Han kan jonglera och sluka eld. Han gillar...

I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar
I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar

Vi vill dela med oss av några spännande samtal vi haft med olika personer som vi finner intressanta, inspirerande och beundransvärda. Håll till godo och ta del av  deras egna budord.I det fria skapandet hjälper hon andra föräldrar Längtan efter frihet och kreativitet...

Pin It on Pinterest

Share This